خبر ساز، مهمترین شایعات، تحریفات و ترفندهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان و کاربران معاند و ضدانقلاب در سال گذشته را بازخوانی میکند. در ادامه مهمترین شایعات منتشر شده در خرداد ۱۴۰۱ را مرور میکنیم:
* شایعات متروپل
یکی از مهمترین شایعات خردادماه سال گذشته مربوط به اتفاقات حادثه تلخ متروپل خوزستان بود. آغاز این شایعات اشتباه گرفتن خبر «صدور حکم بازداشت مالک متروپل»با خبر «بازداشت مالک متروپل» بود. زنده ماندن مالک متروپل وفرار وی، عملیات تخریب متروپل با پتک و به روش دستی! یا شایعه کم کاری در امدادرسانی، فوت پزشک اوژانس آبادان و شایعه احتکار روغن در منزل یکی از مسئولین شهر از دیگر شایعات این حادثه محسوب می شد که هیچکدام صحت نداشت ( اینجا را بخوانید).
* شایعات علیه «سلام فرمانده»
قطعا یکی از تاثیرگذارترین سرودهای چندسال گذشته سرود «سلام فرمانده» بود. مخالفان از ابتدای سال گذشته تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا به هرنحوی شده آن را زیر سوال ببرند، یکی از این شایعات شایعه کپی بودن اثر بود( اینجا را بخوانید)
* شایعه افزایش قیمت بنزین
در خرداد ماه پارسال باردیگر شایعه ای مبنی بر افزایش قیمت حامل های سوخت از جمله بنزین منتشر شد که وزیر نفت همان زمان آن را تکذیب کرد.
* ماجرای اهتزاز پرچم عراق در ایران
در ادامه سیاه نمایی های رسانه های معاند، سال گذشته با استناد به فیلم اهتزاز پرچم عراق در ایران، مدعی فروختن ایران به عراق شدند و تیترهای تحقیرآمیز زدند. این درحالی بود که دلیل اهتزاز پرچم عراق، سفر الکاظمی نخست وزیر عراق به تهران بود.
این نخستین باری نبود که پرچم کشورهای مهمان ایران در مسیر حرکتشان به اهتزاز در میآید. پیش از آن پرچم ترکیه، روسیه، چین و اذربایجان هم در زمان حضور مقامات این کشورها در ایران برافراشته شده بود.
* تلاش اینترنشنال برای وابسته نشان دادن فرماندهان ایرانی
رسانه های معاند همچنین در ادامه تحقیر نمایی ایرانیان با انتشار تصاویری از مراسم روز ملی روسیه، تیترهایی زدند که اقتدار ایرانیان را زیر سوال ببرد درحالی که این موضوع صحت نداشت( اینجا را بخوانید)
* وقتی مجری کرمانی در بی بی سی داماد حاج قاسم شد
خرداد سال گذشته بی بی سی فارسی با انتشار عکسی مدعی شد که «رضا هاشم صفیالدین» داماد لبنانی سردار حاج قاسم سلیمانی از طریق سوریه به لبنان اسلحه قاچاق میکند!این دروغ درحالی بود که عکس مربوط به مراسم عروسی محمد اسماعیلی پور، مجری کرمانی بود( اینجا را بخوانید).
* شایعه رفتن زاکانی از شهرداری تهران
ماجرای رفتن علیرضا زاکانی از شهرداری تهران هم از دیگر شایعات خرداد سال ۱۴۰۱ بود که هم همان زمان مظفر عضو شورای شهر تهران آن را تکذیب کرد و هم پس از گذشت یک سال آن از شایعه، شهرار تهرن با قدرت به کار خود ادامه می دهد( اینجا را بخوانید). به طوری که زاکانی در واپسین روزهای سال نیز ۴ ایستگاه مترو را نیز افتتاح کرد.
*جولان طلایاب در خیابانها
همچنین برخی کاربران در خرداد سال گذشته با انتشار یک فیلم کوتاه مدعی «جولان طلایاب در خیابانها» شدند درحالی که این دستگاه طیف سنج فرکانس بود که مورد استفاده سازمان تظیم مقررات رادیویی و اپراتورهای موبایل قرار می گیرد.
البته می توان به این لیست، دروغ ها علیه جبهه مقاومت ، ماجرای دروغی که به گزارش صداوسیما بستند ، ادامه دروغپردازی با اکانتهای فیک علیه سپاه ، تغییر معنی دزدی یک بریتانیایی توسط BBC افزود.
پایان پیام/