وقتی همسر امیر شیخ‌نشین از مراسم شیرخوارگان حسینی حاجت گرفت/ ما برای منتقم 6ماهه کربلا، سرباز تربیت می‌کنیم

مراسم شیرخوارگان حسینی نه‌تنها محدود به ایران نمی‌شود و در تمام دنیا گسترده شده بلکه حتی اختصاص به شیعیان هم ندارد و عزیزان اهل تسنن چه در ایران و چه در کشورهای دیگر هم با شرکت در این مراسم، حاجات خود را از حضرت علی اصغر (ع) طلب می‌کنند. نمونه‌اش همسر یکی از امیران یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بود که حاجت‌روایی‌اش با عنایت 6 ماهه کربلا، داستان زیبایی دارد...

گروه جامعه خبر ساز- مریم شریفی؛ امروز عهدشان 20 ساله شد. نهال کوچکی که در بیم و امید روزهای سخت کاشته بودند و با اشک چشم مادران حاجتمند در محفلی کوچک آبیاری‌اش کرده بودند، حالا به درخت تنومندی تبدیل شده که دیگر مرزی برای شاخه‌هایش متصور نیست و هر عاشق دلسوخته دردمندی در هر گوشه دنیا می‌تواند زیر سایه رحمتش پناه بگیرد و حاجت‌روا شود. مراسم شیرخوارگان حسینی که 2 دهه قبل از دل یک مراسم کوچک در تهران متولد شد، حالا به یک همایش جهانی تبدیل شده که طبق آمار رسمی، در 7500 نقطه ایران و 45 کشور دنیا برگزار می‌شود و البته با احتساب مجالس ثبت‌نشده‌ای که در گوشه و کنار ایران توسط خادمان محلی برگزار می‌شود، باید گفت دایره این سفره پربرکت، بسیار گسترده‌تر از آمار رسمی ثبت‌شده است. در بیستمین سال برگزاری همایش جهانی شیرخوارگان حسینی، دقایقی با «زهره محمدی اعظم»، عضو مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) و مسئول کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی هم‌کلام شدیم.

گره به کارمان افتاد، عَلَم شیرخواره را بلند کردیم

در میان خادمان بیشمار مراسم شیرخوارگان حسینی، یک خانواده جور دیگری پای این بساط عاشقی ایستاده و برای هرچه باشکوه‌تر شدنش دغدغه‌مندانه تلاش می‌کند. زهره محمدی اعظم، مسئول کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی، داود منافی‌پور، همسرش و دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) و سه فرزندشان، حالا 20 سال است مدال خادمی شهید شیرخواره کربلا را بر گردن دارند و نه فقط در اولین جمعه ماه محرم بلکه در تمام روزهای سال، زندگی‌شان به این محفل نورانی گره خورده است. مشتاقم از نقطه صفر این قرار عاشقی بدانم، از آن جرقه اولیه‌ای که دست این خانواده را در دست‌های کوچک این آقای 6 ماهه گذاشت.

می‌پرسم و زهره محمدی اعظم می‌گوید: «همه‌چیز 20 سال قبل از یک نذر شروع شد. ما آن روزها یک گره خیلی کور در زندگی‌مان داشتیم و برای باز شدنش به حضرت علی اصغر (ع) متوسل شدیم. نذر کردیم برای رفع گرفتاری‌مان، یک مجلس برای شیرخواره کربلا برگزار کنیم. شاید اینطور مرسوم است که نذر را بعد از برآورده شدن حاجت ادا می‌کنند اما ما از هفتم محرم همان سال با برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی، ادای نذرمان را شروع کردیم و 3 سال طول کشید تا حاجت‌مان را از سرباز 6 ماهه کربلا گرفتیم. سه سال چشم‌انتظاری، سخت بود اما خدمت در این دستگاه، دلنشینش می‌کرد.»

از مهدیه تهران به 4 گوشه دنیا

مراسم شیرخوارگان حسینی با حضور تعداد محدودی از مادران و نوزادان‌شان در مهدیه تهران کلید خورد اما آوازه این محفل خاص زودتر از آنچه تصور می‌شد، در همه‌جا پیچید: «سال اول، مراسم را به صورت محدود فقط در مهدیه تهران برگزار کردیم اما خیلی زود فهمیدیم امضای صاحب پرچم، پای این مراسم ثبت شده است. به لطف خدا و عنایت امام حسین (ع) مراسم شیرخوارگان حسینی به سرعت گسترش پیدا کرد و در سال دوم با 8 مجلس و در سال بعد با 54 مجلس در نقاط مختلف کشور برگزار شد. و این سیر صعودی چنان با سرعت ادامه داشت که حالا در بیستمین سال تولد این حرکت، مراسم شیرخوارگان حسینی در 7500 نقطه ایران برگزار می‌شود.

البته اینجا ذکر یک نکته، ضروری است. این آمار، مربوط به مجالس ثبت‌شده در کشور است درحالی‌که مجالس بیشمار دیگری هم در گوشه گوشه ایران با نام شیرخوارگان حسینی برگزار می‌شود که در این آمار ثبت نشده است. مثلاً ما در تهران فقط 2 مجلس را ثبت کرده‌ایم اما تا قبل از شیوع کرونا، بیش از 400 مجلس در مناطق و محلات مختلف تهران با این نام برگزار می‌شد. بنابراین این رقم، بسیار بیشتر از 7500 نقطه است.»

*برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی در کشور ترکیه

اما این تازه شروع دلربایی‌های مسیح حسین بود و گذر زمان نشان داد قرار است دل‌خستگان فراوانی در گوشه و کنار دنیا با دم مسیحایی شهید 6 ماهه کربلا جان تازه‌ای بگیرند. مسئول کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در این باره می‌گوید: «دامنه برکات مراسم شیرخوارگان حسینی خیلی زود از مرزهای ایران فراتر رفت و عاشقان اهل بیت (ع) در کشورهای مختلف، متقاضی برگزاری این مراسم شدند. حالا به لطف خدا و عنایت حضرت علی اصغر (ع) مراسم شیرخوارگان حسینی با برگزاری در 45 کشور دنیا، یک همایش جهانی محسوب می‌شود. ما هم با استقبال از این شور مبارک، به هر طریقی که می‌توانستیم به برپایی این محفل در کشورهای مختلف کمک کردیم.»

تبرکی‌هایی که یک دنیا چشم‌انتظار دارد...

«برپایی کارگاه دوخت لباس نوزادان مراسم شیرخوارگان حسینی خارج از کشور، یکی از فعالیت‌های ما برای خدمت به این محافل بود. البته این کارگاه، کارگاه مرکزی دوخت لباس مجمع جهانی علی‌اصغر (ع) محسوب می‌شود و در کنار آن، 75 کارگاه هم در سراسر کشور دایر است و به لطف خدا، هر شهرستان لباس‌های موردنیاز مراسم خودش را تولید می‌کند. ما در کارگاه مرکزی، با حمایت خیّران مردمی و خادمان داوطلب، لباس‌های موردنیاز این مراسم در کشورهای متقاضی را تدارک می‌بینیم و از طریق نمایندگانمان به این کشورها می‌فرستیم. ان‌شاءالله به تدریج این کشورها هم در زمینه برگزاری مرایم شیرخوارگان به خودکفایی خواهند رسید. خوب است بدانید دو سال قبل، این اتفاق مبارک آغاز شد و الحمدلله کارگاه دوخت لباس علی‌اصغر (ع) در کشور ترکیه را افتتاح کردیم.»

محمدی اعظم با تاکید بر این نکته که تمام هزینه‌های کارگاه‌های دوخت لباس مراسم شیرخوارگان حسینی در سراسر کشور از محل نذورات مردمی تأمین می‌شود، در ادامه می‌گوید: «تمام خیاطان و خادمان این کارگاه‌ها بدون چشمداشت مالی خدمت می‌کنند و این لباس‌ها هم به صورت رایگان در اختیار شرکت‌کنندگان در مراسم قرار می‌گیرد. بنابراین مراکز یا افرادی که این قبیل لباس‌ها را به فروش می‌رسانند، ارتباطی با ما و مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر (ع) ندارند.

گرچه متاسفانه شیوع کرونا مثل تمام زوایای زندگی و فعالیت در جامعه، تأثیر منفی خود را بر روند فعالیت کارگاه‌های دوخت لباس مراسم شیرخوارگان حسینی و برگزاری این مجالس هم گذاشت، اما به لطف خدا تلاش کردیم خللی در مسیر این جریان مبارک ایجاد نشود. در 3 دوره برگزاری این مراسم در دوران کرونا، با توجه به مشکلات مردم در نتیجه رکود اقتصادی و در نتیجه کاهش منابع مالی کارگاه دوخت لباس، ما برای تولید لباس‌های مراسم به شدت مقروض شدیم اما خوشحالیم چون قرض برای مراسم شیرخواره کربلا هم شیرین است.»

وقتی همسر امیر شیخ‌نشین عربی، نمک‌گیر 6 ماهه کربلا می‌شود

دفتر خاطرات زهره محمدی اعظم در این 20 سال خادمی، پر است از نقل‌ها و روایت‌های زیبا و گاه تکان‌دهنده از حاجت‌روایی گرفتارانی که به گهواره خالی 6 ماهه کربلا متوسل شده بودند. اینطور است که تا درخواست می‌کنم ما را مهمان کند به بازخوانی چند خاطره به‌یادماندنی از این گره‌گشایی‌ها، بی‌معطلی می‌گوید: «یکی از زیبایی‌های مراسم شیرخوارگان حسینی این است که نه‌تنها محدود به ایران نمی‌شود و در تمام دنیا گسترده شده بلکه حتی اختصاص به شیعیان هم ندارد و عزیزان اهل تسنن هم با شرکت در این مراسم، حاجات خود را از حضرت علی اصغر (ع) طلب می‌کنند. همین الان به شهرهای محل زندگی هموطنان اهل تسنن مثل زاهدان مراجعه کنید، می‌بینید این عزیزان با چه شور و ارادتی مراسم شیرخوارگان را برگزار می‌کنند و فراوان فراوان حاجت می‌گیرند.

عکس، تزیینی است

یکی از قشنگ‌ترین نقل‌هایی که خودم از برکات این مجالس شنیدم، مربوط به همین عزیزان اهل تسنن است. وقتی آوازه مراسم شیرخوارگان حسینی به خارج از ایران رسید، این مجالس در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هم پا گرفت. در دومین سالی که این مراسم در یکی از این کشورها برگزار می‌شد، همسر یکی از امیران آن کشور هم که صاحب فرزند نمی‌شد، در این مراسم شرکت کرد. نماینده ما در آن کشور تعریف می‌کرد: «آن خانم که از اهل تسنن بود، دور از چشم همسرش تا 6 ماه آن لباس تبرکی مراسم را روی شکمش می‌بست. عاقبت هم لطف خدا و عنایت حضرت علی‌اصغر (ع) شامل حالش شد. یک روز با من تماس گرفت و با گریه خبر داد باردار است.»

عکس، تزیینی است

می‌گفتند فرزندم سر ندارد اما من او را نذر امام بی‌سر کردم...

برای خانم محمدی که در این سال‌ها با حضور افراد مختلف در مراسم شیرخوارگان حسینی مواجه بوده، این یک حقیقت غیرقابل انکار است که مجلس شیرخواره کربلا به هیچ قشر و گروه و جریان خاصی محدود نمی‌شود و درِ این خانه کرم به روی همه باز است. شاهد مثال هم تا دلتان بخواهد، دارد از این مهمان‌نوازی بی حد و مرز صاحب مجلس: «یک سال، بعد از پایان مراسم، در گوشه‌ای نشسته بودم و با خودم خلوت کرده بودم. کمی که گذشت، خانمی کنارم نشست. انگار دلش می‌خواست با کسی حرف بزند و رازی را با او در میان بگذارد. همین‌که لبخند زدم، برگه‌ای از کیفش بیرون آورد، نشانم داد و گفت: «این برگه سونوگرافی من است. براساس این برگه به من گفته‌بودند بچه‌ام سر ندارد! شاید باور نکنید اما تحت‌تاثیر شوک این حرف یا هرچه بود، حتی خواب جنینم را هم دیده‌بودم که سر ندارد.

نوزادی که امروز همزمان با برگزاری مراسم جهانی شیرخوارگان حسینی در مشهد به دنیا آمد

با همه این حرف ها و نگرانی ها حاضر نشدم سقطش کنم. بچه‌ام که به دنیا آمد، هیچ مشکلی نداشت و سالم سالم بود. هیچ‌کس نفهمید چطور این اتفاقی افتاده اما خودم می‌دانستم. من بچه‌ام را نذر امام حسین (ع) کرده‌بودم.» زهره محمدی سری به حسرت تکان می‌دهد و در ادامه می‌گوید: «اگر ظاهر آن خانم را می‌دیدید، شاید پیش خودتان می‌گفتید هیچ اعتقادی به این چیزها ندارد. اما او حاجتش را از امام حسین (ع) گرفته‌بود. اشک می‌ریخت و می‌گفت: «من بچه‌ام را از امام بی‌سر گرفتم»...

می‌خواهیم برای ظهور منتقم، سرباز تربیت کنیم

محمدی معتقد است همین‌که توفیق خدمت در این بساط متبرک، نصیب او و خانواده‌اش شده، بزرگ‌ترین پاداش است اما اگر قرار باشد صله‌ای برای این ۲۰ سال خدمت به آنها اعطا شود، تعجیل در ظهور منتقم خون شهدای کربلا را طلب می‌کنند: «اوج مراسم شیرخوارگان حسینی آنجاست که به ظهور ختم شود. این درست که عاشقان به این مجلس می‌آیند و حاجت‌های خود را از حضرت علی اصغر (ع) می‌گیرند و گره‌های بزرگ زندگی‌شان با دست‌های کوچک این آقازاده باز می‌شود اما مأموریت مراسم شیرخوارگان حسینی فقط این نیست. وقتی در این محفل از 6 ماهه مظلومی گفته می‌شود که در کربلا بیگناه به شهادت رسید، این سئوال در دل‌های زخم‌خورده عاشقان اهل بیت (ع) ایجاد می‌شود که چه کسی قرار است انتقام این شهید مظلوم 6 ماهه را بگیرد؟ چه کسی قرار است انتقام شهدای کربلا را بگیرد؟ و اینجا، نقطه عطف مراسم شیرخوارگان حسینی است.

تصویر نذرنامه مراسم شیرخوارگان حسینی که به 13زبان ترجمه شده است

ما با برگزاری همایش جهانی شیرخوارگان حسینی درواقع تلاش می‌کنیم برای ظهور امام زمان (ع) که منتقم خون اباعبدالله الحسین (ع) و شهدای کربلاست، زمینه‌سازی کنیم و ایشان را به همه مردم دنیا معرفی کنیم تا همه عاشقان 6 ماهه گره‌گشا، برای تعجیل در ظهور این منتقم دعا کنند. بر همین اساس هم، نذرنامه‌ای طراحی کرده‌ایم که هر سال توسط مادران شرکت‌کننده در مراسم، خوانده می‌شود. درواقع مادران (چه آنها که با نوزاد خود در مراسم شرکت کرده‌اند و چه بانوانی که با آرزوی بچه‌دار شدن به مراسم آمده‌اند) با قرائت این نذرنامه، نوزادان خود را نذر یاری قیام صاحب الزمان(ع) کرده و دعا می‌کنند فرزندان‌شان، سربازان زمانه ظهور باشند.

*نماهنگ «سربازان ظهور» ویژه مراسم شیرخوارگان حسینی محرم 1401

جالب است بدانید ما نذرنامه مراسم را که با این عبارات شروع می‌شود: «یا صاحب الزمان (عج)! فرزندم را نذر یاری قیام تو می‌کنم. او را برای ظهور نزدیکت برگزین و حفط کن.» به 13 زبان دنیا از جمله انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، آفریقایی، اردو، سواحلی، ترکی، و... ترجمه کرده‌ایم و همراه با لباس‌های اهدایی به کشورهای برگزارکننده مراسم ارسال می‌کنیم. امسال با محوریت همین نگاه، یک نماهنگ با عنوان «سربازان ظهور» هم تولید کردیم که در آغاز ماه محرم منتشر شد و با استقبال بسیار خوب عاشقان اهل بیت (ع) همراه شده است.»

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید