پایان تاریخ مصرف مهره آمریکا/ رسانه‌ها چند بار از ترور الظواهری خبر داده بودند

در حالی آمریکا از مرگ سرکرده القاعده خبر داده که تاکنون رسانه‌های مختلف چندین بار درباره مرگ وی در سال‌های گذشته گمانه‌زنی‌هایی انجام داده بودند. الظواهری که به گفته آمریکا در حمله هواپیمای بدون سرنشین در کابل کشته شده، از سال 2001 در لیست سیاه این کشور قرار گرفته بود.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبر ساز، بامداد سه‌شنبه بود که بعد از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره احتمال کشته شدن ایمن الظواهری در افغانستان، یک مقام ارشد دولت آمریکا با تایید انجام حمله پهپادی به هدفی در کابل، گفت در این حمله یک عضو ارشد سازمان تروریستی «القاعده» از بین رفت.

ساعتی بعد، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با برگزاری نشست خبری در کاخ سفید به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی این کشور پرداخت و گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود».

این در حالی است که تاکنون چندین بار مرگ سرکرده القاعده اعلام شده است.

اعلام چندین باره مرگ رهبر القاعده

تاکنون و در طی سال‌های گذشته رسانه‌ها چندین بار درباره مرگ ایمن الظواهری، سرکرده القاعده گمانی‌زنی کردند.

در ابتدا و در زمانی که الظواهری مرد شماره دو القاعده به شمار می‌رفت شبکه سی‌بی‌اس آمریکا در سال 87 گزارش داد که ایمن الظواهری احتمالاً کشته شده است.

سی‌بی‌اس در این گزارش با استناد به کشف نامه‌ای که در آن درخواست پزشک برای درمان الظواهری مطرح شده بود، مدعی شد که فرمانده شماره دو القاعده ممکن است زخمی شده یا حتی کشته شده باشد.

این شبکه اعلام کرد که این نامه را توسط منابعی در پاکستان دریافت کرده است. گفته می‌شود که ظواهری در پاکستان پنهاده شده است. بنا بر این گزارش، این نامه به یکی از سران محلی طالبان نگاشته شده و تاریخ آن به روز سه‌شنبه باز می‌گردد و در آن آمده است که ظواهری درد شدیدی تحمل می‌کند و زخم‌های وی عفونی شده است.

پس از آن یک بار دیگر یک رسانه دیگر آمریکا نیز در سال 98 از ضعف جسمانی ایمن الظواهری خبر داده و گفته بود که الظواهری از ناراحتی قلبی رنج می‌برد و در اینکه وی بتواند برای سالیان طولانی سرکردگی القاعده را بر عهده داشته باشد، تردید وجود دارد.

شبکه سی ان ان آمریکا به نقل از فردی که او را یک مقام بلندپایه در زمینه مبارزه با تروریسم توصیف کرد، مدعی شد که اطلاعاتی از بیماری قلبی «ایمن الظواهری» سرکرده سازمان تروریستی القاعده در دست است.

او به سی ان ان گفت که اطلاعات موجود نشان می‌دهد که ایمن الظواهری به یک بیماری خطرناکی مبتلا است؛ با این وجود او افزود که تأکید بر خطرناک بودن وضعیت جسمانی الظواهری و تأثیرش بر طول عمر او دشوار است.

به گفته وی احتمال ابتلای الظواهری به یک بیماری خطرناک، شک و تردیدها در خصوص امکان رهبری القاعده برای سالیان دراز از سوی او را افزایش داده است.

در سال 99 نیز رسانه‌ها از احتمال مرگ «ایمن الظواهری»، سرکرده گروهک تروریستی القاعده خبر دادند.

منابع خبری گزارش دادند که صفحات متعلق به عناصر این گروهک در فیسبوک خبر مرگ او را به دلایل نامعلومی اعلام کرده‌اند. برخی نیز مدعی شده‌اند او به مرگ طبیعی مرده است( بیشتر بخوانید ).

چندین بار تلاش بیهوده آمریکا برای ترور الظواهری

در حالی رئیس جمهوری آمریکا مرگ سرکرده القاعده را اعلام کرده که تلاش چندین باره این کشور برای ترور الظواهری با شکست مواجه شده است.

در سال 2006 نیروهای آمریکایی اعلام کردند که سرکرده القاعده را نزدیک مرز پاکستان و افغانستان مورد حمله قرار دادند.

در حالی که گمانی زنی درباره مرگ الظواهری وجود داشت، وی 2 هفته پس از این حادثه در رسانه ها حاضریافت و خطاب به جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا اعلام کرد که هیچ کسی رو زمین قادر نیست وی را به قتل برساند ( بیشتر بخوانید ).

از سوی دیگر یک مقام القاعده گفته است که در سال 2016 نیز در حمله پهپادی سال 2016 میلادی به منطقه «شاول دره» در وزیرستان چهار نفر از محافظان ایمن الظواهری کشته شدند، اما وی نجات یافت، زیرا فقط چند ثانیه قبل از حمله اتاق خود را ترک کرده بود.

زندگی پنهانی در کراچی پاکستان

پس از حمله آمریکا به افغانستان اسامه بن لادن و ایمن الظواهری به مناطقی در پاکستان فرار کردند، اما پس از مرگ بن لادن، الظواهری در کراچی پاکستان به صورت پنهانی به زندگی خود ادامه داد و چندین حمله را از این مکان هدایت کرده است.

«بروس ریدل» از مشاوران ارشد سازمان «سیا»گفت که برخی از مدارک به دست آمده از محل کشته شدن «اسامه بن لادن» و شواهد موجود نشان می‌دهند که ایمن الظواهری به احتمال بسیار در شهر کراچی پاکستان به سر می‌برد.

وی افزود: این مکان مناسبی برای پنهان شدن است، چون در این مکان آمریکایی‌ها نمی‌توانند به الظواهری دسترسی داشته باشند.

از طرف دیگر یک مقام سابق پاکستانی با تایید حضور الظواهری در پاکستان گفت که وی در یکی از شهرهای بزرگ پاکستان به سر می‌برد و کراچی می‌تواند از محتمل ترین آنها باشد.

ریدل مشاور سازمان سیای رئیس جمهور آمریکا گفت با وجود تلاش‌های مکرر و فشار دولت اوباما و کشته شدن اسامه بین لادن در خاک این کشور ما شاهد هیچ گونه تغییر رفتاری در دولت پاکستان نیستیم، زیرا این کشور به همان نحو از ایمن الظواهری نیز حمایت می‌کنند.

اَیمن الظواهری که بود؟

اَیمن الظواهری دومین رهبر شبکه القاعده زندگی پرفراز و نشیبی داشته و آمریکا تاکنون چندین بار مرگ وی را اعلام کرده است.

وی در سال ۱۹۵۱ در شهر المعادی در نزدیکی قاهره زاده شد. نام کامل او ایمن محمد ربیع مصطفی عبدالکریم الظواهری است و خانواده او در روستای کفر الشیخ الظواهری در شهر ههیا در ایالت «الشرقیه» واقع در شمال مصر اقامت گزیدند. پدر ایمن الظواهری محمد ربیع الظواهری، استاد داروسازی در دانشکده پزشکی، دانشگاه عین شمس بود که در سال ۱۹۹۵ درگذشت.

او پیش از کشته شدن بن لادن، به عنوان نفر دوم شبکه القاعده بوده و گفته می شود در جریان بمب گذاری‌های ۷ اگوست ۱۹۹۸ در سفارتخانه‌های آمریکا در دارالسلام (تانزانیا) و نایروبی (کنیا)، حمله به کشتی جنگی یواس‌اس کول، حملهٔ ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون نقش موثر داشته و تحت تعقیب بین‌المللی قرار داشت.

ایمن الظواهری مطابق قطعنامه ۱۲۶۷ شورای امنیت سازمان ملل به دلیل آنچه که عضویت مؤثر گروه القاعده نامیده شد، در فهرست سیاه و تحریم شده‌ بود.

همچنین وزارت امور خارجه آمریکا ۲۵ میلیون دلار جایزه نقدی را برای اطلاعاتی که به دستگیری یا کشته شدن او منجر شود، اختصاص داده بود.

فرجام

در حالی که آمریکا مدعی مرگ رهبر القاعده شده که تاکنون طالبان در این باره واکنش نشان نداده است، اما بنظر میرسد که اعلام مرگ وی در سالگرد خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان برای توجیه شکست این کشور برنامه ریزی شده و افغانستان و منطقه را با فصل جدیدی از تحولات روبرو خواهد کرد.

انتهای پیام/ ر/ ت 2

بیشتر بخوانید