کاظمی‌قمی: راه‌های برون رفت از بحران صرفا از درون افغانستان آغاز می‌شود

نماینده ویژه کشورمان در امور افغانستان گفت:در کنفرانس بین‌المللی افغانستان در تاشکند تاکید شد که راه‌های برون رفت از بحران صرفا از درون این کشور آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبر ساز، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان گزارشی را درباره نشست بین المللی «افغانستان: امنیت و توسعه اقتصادی»در صفحه توییتری خود منتشر کرد.

وی نوشت: کنفرانس بین‌المللی افغانستان با حضور تعداد زیادی از نمایندگان کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در تاشکند برگزار گردید و تاکید شد که راه‌های برون رفت از بحران صرفا از درون افغانستان آغاز می‌شود.

کاظمی قمی افزود: این آمادگی در جامعه جهانی و همسایگان وجود دارد تا تعامل فعالی را جهت برون رفت از بحران با مقامات و مردم این کشور آغاز نمایند.

نشست تاشکند با حضور مقامات مختلف روز گذشته سه شنبه 4 مرداد در پایتخت ازبکستان برگزار شد.

دبیرکل اکو در این نشست گفت: اکو برای همکاری همه جانبه چه در منطقه و چه در افغانستان آماده است.

وی اظهار داشت: اکو برقراری صلح، ثبات و امنیت در افغانستان را به عنوان مهم ترین عاملی برای حمایت از روند بازسازی، توسعه و رشد اقتصادی-اجتماعی در این کشور می‌داند. این عوامل همچنین در مسائل به هم پیوستگی منطقه‌ای، حمایت از فعالیت سرمایه‌گذاری و تجارت در منطقه و فرامرزهای آن نقش کلیدی ایفا می‌کنند.

ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در افغانستان نیز طی سخنانی در این نشست گفت: روسیه از تقاضای طالبان برای بازگرداندن دارایی‌های افغانستان که در واقع توسط آمریکا به سرقت رفته است، حمایت می‌کند.

وی گفت: «من از صمیم قلب از تمایل امیر خان متقی، وزیر خارجه دولت موقت طالبان که خواستار بازگرداندن بی قید و شرط هفت میلیارد دلار مسدود شده که متعلق به افغانستان است اما در واقع توسط آمریکا دزدیده شده است، حمایت می‌کنم.»

این در حالی است که «امیرخان متقی»، وزیر خارجه طالبان نیز در نشست تاشکند خواستار آزادی منابع ارزی افغانستان از سوی آمریکا شده بود.

این مقام ارشد طالبان درباره تحریم‌های آمریکا نیز گفت: آمریکا فعالیت‌هایی را مسدود کرده که ضرر آن فقط و فقط به مردم عادی می‌رسد.

وی گفت: «با توجه به محدودیت‌ها و امکانات توانستیم در بخش‌های آموزش، تجارت و بهداشت به مردم خدماتی ارائه دهیم و در حال حاضر دانشگاه و هزاران مدرسه باز بوده و 10 میلیون دانش آموز در حال تحصیل در افغانستان هستند.»

/انتهای پیام/

بیشتر بخوانید