به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبر ساز به نقل از بیزینس اینسایدر، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا قرار است فردا شب با هدف بهبود روابط با عربستان در راستای تثبیت بازار نفت به این کشور سفر کند.
نخستین خروجی این سفر پایان بنبست دیپلماتیک بین آمریکا و عربستان است که پس از قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار سعودیالاصل واشنگتن پست اتفاق افتاده بود، اما مهمترین تبعات این سفر ازسرگیری تعامل آمریکا با عربستان به عنوان یک کشور بیملاحظه است که همسایههای خود را نابود کرده و خاورمیانه را بیثبات کرده است.
دولت بایدن همچنین در حال ادامه دادن جنگ اقتصادی خود با ایران و ونزوئلا است و به متحدان آمریکا فشار میآورد تا در تحریم و اعمال فشار علیه این دو کشور تولیدکننده نفت همکاری کند.
بیزینس اینسایدر میگوید: این اقدامات ظرفیت تولید نفت این دو کشور را محدود کرده و آنها را به سمت همکاری بیشتر با رقبای آمریکا شامل روسیه و چین سوق داده است.
اگر دولت بایدن میخواهد قیمت نفت را پایین آورده و تنشهای منطقهای را به سمت فروکش شدن سوق بدهد، گرم کردن دوباره روابط با عربستان به عنوان کشوری که بیشترین مسئولیت را در بیثباتی خاورمیانه داشته است اشتباه است. به جای آن آمریکا باید به روابط خود تنوع بخشیده و تحریمها را علیه ایران و ونزوئلا لغو کند.
این اقدام نه تنها به کاهش قیمت نفت و بنزین منجر خواهد شد، بلکه امکان سوءاستفاده از واشنگتن از سوی دیگر کشورها را هم محدود خواهد کرد.
قیمت نفت در شرایط کنونی یکی از بزرگترین مشکلات دولت آمریکاست. قیمت طلای سیاه ماه گذشته حتی رقم 111 دلار را هم به ثبت رساند که هم تبعات کوتاه مدت و هم تبعات بلندمدت داشت. افزایش قیمت سوخت به افزایش هزینههای حمل و نقل منجر خواهد شد و این مسئله روی قیمت همه چیز اثرگذار است. درواقع بالا رفتن قیمت بنزین قیمت همه چیز را بالاتر برده و باعث میشود مردم آمریکا فقیرتر شوند؛ چراکه با حقوقی که دریافت میکنند امکان خرید کالاهای کمتری دارند.
بیزینس اینسایدر در گزارش خود گفته است: موضوع نزدیک شدن دوباره آمریکا و عربستان فقط به سعودیها امکان سوءاستفاده بیشتر از آمریکا را خواهد داد و باعث میشود تا حضور آمریکا در بحث تامین امنیت این کشور پررنگتر شود. این مسئله باعث میشود که دولت عربستان بتواند هر کاری که میخواهد انجام دهد و این توقع را داشته باشد که دولت آمریکا از آنها حمایت کند.
این اقدام همچنین باعث کمرنگتر شدن هنجارهای بینالمللی و افزایش اقدامات غیرمسئولانه و بیملاحظه در میان کشورها خواهد شد.
توسعه ورود آمریکا و متعهد شدن این کشور در قبال خواستههای عربستان همچنین باعث همکاری بیشتر این کشور با عربستان به عنوان یکی از بیثباتکنندهترین کشورهای منطقه طی سالهای گذشته است.
عربستان کشوری است که سالهاست با یمن درگیر شده و از سلاحهایی که آمریکا برای این کشور تامین میکند برای بمباران مراسم ختم یا عروسی در یمن استفاده میکند.
رهبران و ساختار دولتی درعربستان هنوز تغییر نکرده و همان افرادی که در ماجرای قتل خاشقچی یا قتل عام مردم یمن دست داشتهاند در رأس کار هستند. همانند هر شخص دیگری دولتها در زمان تعامل با دیگر کشورها، موضوع هزینهها و منافع را سبک سنگین میکنند و زمانی که آمریکا با وجود تمام اقدامات مخرب عربستان به این کشور پیشنهاد همکاری بیشتر میدهد، این مسئله باعث میشود که در انتظارات دولت عربستان نسبت به آنچه که میتوانند انجام دهند و آنچه نمیتوانند انجام دهند، تغییر ایجاد شود. زمانی که آنها به این نتیجه برسند که حمایت آمریکا تضمین شده است، فقط برای اقدامات بدتر بیشتر تشویق خواهند شد.
به جای تقویت روابط با یک بازیگر بدرفتار، دولت بایدن باید به روابط خود با دیگر کشورها توسعه دهد تا هیچ کشوری نتواند از حمایت آمریکا سوءاستفاده کند.
بیزینس اینسایدر میگوید: ایران و ونزوئلا از جمله کشورهایی هستند که در تاسیس اوپک نقش داشته و در عین حال جزو کشورهایی هستند که بیشترین ظرفیت تولید نفت را دارند. اگر این کشورها تولید نفت خود را به ظرفیت کامل برسانند، قیمت نفت در بازار جهانی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. دولت بایدن باید تحریم این کشورها را کاهش داده تا آنها را به سمت تولید بیشتر نفت سوق دهد.
انتهای پیام/