7/19/2025 7:04:56 PM

رئیس موساد از اجرایی شدن «کوچ اجباری» مردم غزه خبر داد

دیوید بارنئا، رئیس موساد در دیدار با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید گفته است که اسرائیل برای پذیرش فلسطینیان غزه به صورت ‌ویژه با اتیوپی، اندونزی و لیبی در حال گفتگو است.

برنامه دولت اسرائیل برای خارج‌کردن بخش بزرگی از جمعیت غزه، به‌شدت بحث‌برانگیز است. اگرچه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ادعا می‌کند که این «انتقال» به‌صورت «داوطلبانه» انجام خواهد شد، اما کارشناسان حقوقی اسرائیلی و آمریکایی این اقدام را «کوچ اجباری» و مصداق «جنایت جنگی» دانسته‌اند.

بنابر این گزارش، بارنئا در اوایل هفته جاری در جریان دیدار با استیو ویتکاف گفته است که اتیوپی، اندونزی و لیبی برای پذیرش شمار زیادی از فلسطینیان غزه اعلام آمادگی کرده‌اند.

بارنئا از آمریکا خواسته است که به این کشورها مشوق‌هایی ارائه دهد و به اسرائیل برای قانع‌کردن آن‌ها کمک کند.

به گفته یک منبع، ویتکاف در برابر این درخواست موضع مشخصی اتخاذ نکرده و هنوز مشخص نیست آیا ایالات متحده تصمیم دارد در این موضوع نقش فعالی ایفا کند یا خیر.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه فوریه ایده خروج همه دو میلیون فلسطینی ساکن غزه از این منطقه را باهدف ایجاد امکان بازسازی مطرح کرده بود.

با این حال، به گفته مقامات آمریکایی، کاخ سفید پس از واکنش منفی شدید کشورهای عربی، از این ایده عقب‌نشینی کرد و طرح آقای ترامپ به‌جایی نرسید.

به گفته مقامات اسرائیلی، دولت ترامپ به آن‌ها گفته بود که اگر بنیامین نتانیاهو بخواهد این ایده را دنبال کند، باید کشورهایی را بیابد که مایل به پذیرش فلسطینی‌ها از غزه باشند. نتانیاهو هم مسئولیت یافتن این کشورها را به موساد واگذار کرده است.

تقریبا همه فلسطینیان ساکن غزه در طول جنگ آواره و بسیاری چندین‌بار جابه‌جا شده‌اند. همچنین، در اثر حملات گسترده اسرائیل بیشتر ساختمان‌های این منطقه یا آسیب دیده و یا به کلی ویران شده‌اند.

به گزارش اکسیوس، اسرائیل در حال تهیه طرحی برای انتقال تمامی دو میلیون ساکن نوار غزه به یک «منطقه بشردوستانه» کوچک در نزدیکی مرز مصر است.

مصر و بسیاری از کشورهای غربی از این طرح اسرائیل ابراز نگرانی‌ کرده‌اند و آن را در واقع در راستای تمایل دیرین ائتلاف بنیامین نتانیاهو و راستگرایان افراطی بر انتقال دست‌جمعی فلسطینیان به خارج از نوار غزه می‌دانند.

به گفته یک مقام‌ ارشد اسرائیلی، بنابر تفاهمات با سه کشور مذکور، این انتقال‌ها «داوطلبانه و نه اجباری» خواهند بود و اسرائیل متعهد می‌شود که هر فلسطینی که این منطقه را ترک کند، بتواند هر زمان که بخواهد به غزه بازگردد. با این حال، ادعای داوطلبانه بودن این کوچ گسترده در چنین شرایطی با تردید جدی روبه‌رو شده است.

در جریان ضیافت شام هفته گذشته بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در کاخ سفید، رئیس‌جمهوری آمریکا پاسخ پرسش خبرنگاران در مورد انتقال فلسطینیان را به نخست‌وزیر اسرائیل واگذار کرد. نتانیاهو گفت که اسرائیل برای یافتن کشورهایی که با پذیرش فلسطینیان غزه موافقت کنند، در همکاری نزدیک با ایالات متحده عمل می‌کند. او تاکید کرد: «ما به یافتن چند کشور نزدیک شده‌ایم.»

نتانیاهو افزود: «فکر می‌کنم رئیس‌جمهور ترامپ دیدگاه درخشانی با عنوان انتخاب آزاد دارد. اگر مردم بخواهند بمانند، می‌توانند بمانند. ولی اگر بخواهند بروند، باید بتوانند بروند. نباید اینجا یک زندان باشد.»

یک مقام‌ اسرائیلی پس از این ضیافت شام گفت که ترامپ علاقه خود را به ادامه پیگیری طرح «انتقال» فلسطینی‌ها از غزه ابراز کرده است.


رئیس موساد از اجرایی شدن «کوچ اجباری» مردم غزه خبر داد

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی