این روزنامه امروز(چهارشنبه) همچنین نوشت: نخست وزیران عراق و بریتانیا در جریان سفر رسمی نخست وزیر عراق به بریتانیا، بر تعهد خود برای ایجاد عراقی مرفه و مستقل از طریق مشارکت جدیدی که بر تجارت، سرمایهگذاری، تعمیق روابط آموزشی و فرهنگی و همچنین مقابله با چالشهای امنیتی، مهاجرت و تغییرات آب و هوایی متمرکز است، تأکید کردند.
براساس گزارش روزنامه دولتی الصباح، مهمترین موارد توافق شده در توافقنامه های مذکور به شرح زیر است:
توافقنامه همکاری و مشارکت تاریخی: امضای یک توافقنامه گسترده در زمینه تجارت، همکاری اقتصادی و راهبردی و همچنین توافق بر سر بسته تجاری به ارزش ۱۲.۳ میلیارد پوند با پشتیبانی ضمانت صادرات برای تقویت روابط تجاری بین دو کشور.
توسعه همکاری در بخش های مختلف: توسعه و تقویت همکاری بین دو کشور در زمینه های مختلف از جمله تجارت، اقتصاد، سرمایه گذاری، زیرساخت های حیاتی، انرژی های پاک، داروسازی، خدمات لجستیکی و خدمات مالی.
حمایت از پروژه های کلیدی
پاکسازی میادین مین: واگذاری قرارداد ۳۳۰ میلیون پوندی به شرکت های بریتانیایی برای پاکسازی میادین مین.
بازسازی پایگاه هوایی القیاره: بازسازی پایگاه هوایی القیاره با ارزش ۵۰۰ میلیون پوند توسط کارشناسان بریتانیایی.
پروژه جامع آب: اجرای پروژه زیرساخت آب به ارزش ۵.۳ میلیارد پوند توسط کنسرسیوم شرکت های بریتانیایی.
پروژه آب بصره: ایجاد زیرساخت های تصفیه آب در بصره توسط یک شرکت بریتانیایی به ارزش ۳.۳ میلیارد پوند.
اتصال شبکه برق عراق به عربستان: اتصال شبکه های برق دو کشور با سیستم های انتقال انرژی بریتانیایی به ارزش ۱.۲ میلیارد پوند.
تقویت شبکه برق عراق: تامین و نصب ایستگاه های فرعی برق توسط جنرال الکتریک ورنوا به ارزش ۸۲ میلیون پوند.
شبکة ۵G(نسل پنجم شبکه مخابرات سیار) : طراحی شبکه 5G توسط وودافون به ارزش 410 میلیون پوند.
پروژه راه آهن عراق: آغاز پروژه ساخت راه آهن جدید در عراق با ارزش ۸۲ میلیون پوند.
پروژه های آب حله و بغداد: اجرای پروژه های تصفیه فاضلاب و آب رسانی برای سه میلیون نفر با ارزش ۲۶۰ میلیون و ۶۵۵ میلیون پوند.
تامین خودروهای آتش نشانی و تجهیزات ارتباطی: صادرات ۶۲ دستگاه خودروی آتش نشانی و تجهیزات ارتباطی بی سیم به ارزش ۲۷.۵ و ۹۸ میلیون پوند.
تکنولوژی مرزی: تامین تجهیزات امنیتی مرزی به ارزش ۶۶.۵ میلیون پوند برای وزارت کشور عراق.
حمایت از اصلاحات اقتصادی: بریتانیا از اصلاحات بلندمدت عراق و صندوق توسعه عراق برای جذب سرمایه گذاری خصوصی حمایت خواهد کرد.
همکاری امنیتی: تقویت همکاری های امنیتی و دفاعی، تبادل آموزش نظامی، حمایت های مشاوره ای و توسعه شراکت های صنعتی دفاعی با هدف مبارزه با تروریسم، تقویت امنیت و ثبات منطقه ای.
مهاجرت: توافق بر سر اصول توافقنامه بازگشت مهاجران غیرقانونی و تقویت همکاری در زمینه امنیت مرزی برای مقابله با قاچاق انسان.
فرهنگ و آموزش: تأکید بر اهمیت تبادلات فرهنگی و آموزشی، ارائه بورسیه تحصیلی برای ۲۰۰۰ دانشجوی عراقی در بریتانیا، و همکاری بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دو کشور.
زنان، صلح و امنیت: تعهد به تعمیق همکاری در زمینه زنان، صلح و امنیت، حمایت از سازمان های زنان و حقوق زنان، و مقابله با خشونت های جنسی.
تغییرات آب و هوایی: توافق بر سر همکاری برای مقابله با مسائل آب و هوایی، کاهش سوزاندن گازهای همراه تا سال ۲۰۲۸ و تعهد به انتقال به انرژی های پاک.
همکاری ورزشی: تأکید بر توسعه تبادلات ورزشی و تشویق همکاری بین فدراسیون های ورزشی دو کشور.
بیانیه مشترک نخست وزیران عراق و انگلیس و توافقنامه جامع میان طرفین شامل چه مواردی بود؟