رئیس هیئت مدیره بیمارستان نگاه با اشاره به اینکه در سال 79 کلینیک و اتاق عمل در این بیمارستان راه اندازی شده است، تصریح کرد: تمامی سهامداران و پزشکان جذب شده نخبگان علمی و صاحب نام و صاحب کرسی هستند.
سید مرتضی انتظاری با تاکید به استانداردهای بالای بیمارستان نگاه افزود: این بیمارستان از نمونههای برتر حتی در خاورمیانه است و روزانه نزدیک به 150 عمل جراحی در این بیمارستان انجام میشود؛ بخشی از بیماران از کشورهای دیگر سفر کرده و در این بیمارستان بستری شدهاند.
وی افزود: این بیمارستان از نظر الزامات بهداشتی استانداردهای بالایی دارد. بعد از حادثه نابینا شدن 9 بیمار ما پنج هزار و 800 مورد عمل داخل چشمی داشتیم که حتی یک مورد عفونت گزارش نشده است.
عضو هیئت مدیره بیمارستان نگاه نیز با اشاره به اینکه بیمارستان نگاه اولین بیمارستان تخصصی چشم پزشکی در خاورمیانه است، افزود: در این بیمارستان بالاترین استانداردهای ممکن رعایت شده است.
احتمال عفونت چشم 4 در هزار مورد است
محمد شیرخانلو در خصوص اتفاق نابینا شدن 9 بیمار ادامه داد: این بیماران سه ماه قبل برای عمل آب مروارید به بیمارستان مراجعه کرده بودند که به دلیل عفونت چشم، بینایی خود را از دست دادند. عفونت در عمل آب مروارید ممکن است وارد زجاجیه شود و تفاوت آن با سایر عملهای جراحی این است که زجاجیه شبیه محیط کشت عمل میکند. و به سرعت آلودگی تسریع مییابد.
وی افزود: تمامی این بیماران در یک اتاق تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند و با وجود اینکه در همان روز بیش از 100 عمل جراحی در بیمارستان انجام شده اما این تعداد متاسفانه دچار عفونت شدهاند.
عضو هیئت مدیره بیمارستان نگاه افزود: عارضه عفونت چشم حین عمل جراحی در تمام دنیا ممکن است اتفاق بیفتد و رقم آن بین 4 در هزار تا 6 در 10 هزار مورد است.در خصوص این بیماران نیز عفونی شدن چشم آنها غیر عادی بود. بیماران عمل میشوند و فردای آن روز تعدادی دچار درد میشوند.به پزشک مراجعه میکنند و بیمارستان در جریان قرار میگیرد.
شیرخانلو افزود: بیمارستان در اولین دقایق اطلاع از این حادثه به فراخوان بیمارانی که همان روز عمل شده بودند پرداخت. نکته جالب این است که فردای آن روز هم عمل جراحی داشتیم اما هیچ کدام از بیماران دچار مشکل نشدند.
وی تصریح کرد: ما بعد از اطلاع در کنار بیماران بودیم. بیماران حق داشتند و ما اخلاقاً و وجداناً هر کاری توانستیم انجام دادیم و تمامی هزینههای درمان را متقبل شدیم. به محض اطلاع از موضوع به نهادهای بالادستی هم اطلاع رسانی شد و کارشناس وزارت بهداشت در بیمارستان حضور یافت.
عضو هیئت مدیره بیمارستان نگاه با اشاره به بازبینی تمامی امکانات و تجهیزات، افزود: همان شبی که این حادثه رخ داد، مجدد چند عمل جراحی تکمیلی انجام شد اما به دلیل شدت عارضه 9 بیمار، بینایی خود را از دست دادند که دو مورد تخلیه ناقص انجام شد.
شیرخانلو با اشاره به برخورد صادقانه با همراهان بیماران افزود: در پی شکایت بیماران، ورود مدعی العموم هم اتفاق افتاده و معاونت درمان وزارت بهداشت هم ورود کرده است. ما هیچ دخالتی در رسیدگی به پرونده نداشتیم.
وی بیان کرد: به درخواست مسئولان وزارت بهداشت در حال حاضر مسئول فنی و دو نفر از کارکنانی که در اتاق عمل از شروع تا پایان آن حضور داشتند تعلیق شدند. مسئول فنی جایگزین شده و دو کارمند فعلاً تعلیق هستند.
تعمدی در کار بود؟
عضو هیئت مدیره بیمارستان نگاه در خصوص اظهارات مدیر عامل بیمارستان آقای علی نیلی مبنی بر احتمال تعمدی بودن ماجرای عفونت چشم بیماران گفت: در پی بررسی کارشناسان و بیان این دیدگاه که ممکن است عوامل غیر طبیعی و انسانی وارد ماجرا شده است، این اظهارات مطرح شد اما حقیقت این است که هنوز هم نمیدانیم علت چیست. ما دست نهادهای مختلف را باز گذاشتیم که بازرسی و بررسی کنند.
شیرخانلو به برخی شیطنتها در فضای مجازی و تقطیع صحبتهای مدیر عامل بیمارستان انتقاد کرد و گفت: آن قسمتهایی که دوست داشتند را پخش کردند تا جنجال رسانهای ایجاد شود.
وی تصریح کرد: همه هیئت مدیره بیمارستان پزشک هستیم و ممکن است گمانه زنی انجام شود و نمیتوانیم قضاوت کنیم. مطمئنا شفاف سازی انجام خواهد شد. اینکه سه ماه بعد از این اتفاق دوباره گروهی آن را مطرح میکنند و به این حجم هجمه وارد میشود جای سوال دارد. کشاندن این ماجرا به رسانههای بیگانه نتیجه این حجم از وایرال کردن بود. آن هم در شرایطی که بیمارستان تابع نظر کارشناسان و نهادهای رسیدگی به این پرونده است.
حادثه نابینا شدن 9 نفر عادی نبود/ 3 نفر تعلیق شدند/ هنوز علت را نمیدانیم