لوپن، سیاستمدار راست افراطی فرانسه که منکر هولوکاست شده بود، درگذشت

لوپن، که منکر هولوکاست و فردی افراطی در مسائل نژاد، جنسیت و مهاجرت بود، حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه را در سال ۱۹۷۲ تأسیس کرد.

او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۲ در یک شگفتی توانست در دور نخست با کسب نزدیک به ۱۷ درصد آرا به همراه ژاک شیراک به دور دوم راه یابد. در آن دور از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، بسیاری از شهروندان فرانسوی که نسبت به عملکرد دولت شیراک ناراضی بودند در دور نخست شرکت در انتخابات را تحریم کردند و در نتیجه لیونل ژوسپن، نخست وزیر وقت از راه‌یابی به دور دوم باز ماند.

با این حال فرانسوی‌ها که خطر به قدرت رسیدن لوپن و راست‌های افراطی را بالا دیدند در دور دوم با مشارکت گسترده خود باعث شدند تا شیراک که در دور نخست تنها با کسب بیش از ۵ میلیون کمتر از ۲۰ درصد آرا را به خود اختصاص داده بود، با کسب بیش از ۲۵ میلیون، تایید ۸۲ درصد رای‌دهندگان را داشته باشد و برای یک دوره دیگر در الیزه باقی بماند.

دختر لوپن، مارین، در سال ۲۰۱۱ رهبری حزب را بر عهده گرفت و از آن زمان حزب را با نام «اجتماع ملی» بازتعریف کرده است و آن را به یکی از نیروهای اصلی سیاسی فرانسه تبدیل کرد.

جوردن باردلا، که در سال ۲۰۲۲ جانشین مارین لوپن به عنوان رئیس حزب شد در واکنش به درگذشت ژان ماری در پیامی او را فردی معرفی کرد که همیشه به فرانسه خدمت و از هویت و حاکمیت این کشور دفاع کرده است.

نخست‌وزیر فرانسه، فرانسوا بایرو هم در پیامی ژان ماری لوپن را مبارزی سرسخت معرفی کرد.

اریک زمور، ملی‌گرای راست افراطی فرانسه هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که لوپن فراتر از جنجال‌ها و رسوایی‌ها به خاطر اینکه یکی از نخستین کسانی بود که فرانسه را از تهدیدات جدی آگاه کرد، به یاد خواهد ماند.

در سوی دیگر طیف سیاسی، ژان-لوک ملانشون، رهبر حزب چپ رادیکال گفت که احترام به کرامت مردگان و غم خانواده آن‌ها «حق قضاوت بر اعمال آن‌ها را لغو نمی‌کند. اعمال ژان ماری لوپن غیرقابل تحمل بود مبارزه علیه او پایان یافته اما مبارزه علیه نفرت، نژادپرستی، اسلام‌هراسی و یهودی‌ستیزی که او گسترش داد، همچنان ادامه دارد.»

برای چندین دهه، لوپن یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های سیاسی فرانسه بود. منتقدان او را فردی افراطی از راست تند و متعصب می‌دانستند و دادگاه‌ها او را چندین بار به دلیل سخنان افراط‌گرایانه‌اش محکوم کردند.

با این حال، سیاست‌های شدید ضد مهاجرتی لوپن رأی‌دهندگان زیادی را جذب کرد. در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۸۸، او ۱۴ درصد آرا را کسب کرد. این رقم در ۱۹۹۵ به ۱۵ درصد رسید و در سال ۲۰۰۲ هم او توانست به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یابد.

در سال ۲۰۱۵، پس از آنکه بار دیگر منکر وقوع هولوکاست شد او از حزب اجتماع ملی اخراج شد. این اخراج همچنین در زمان اختلاف عمومی او با دخترش بود چرا که پدر و دختر بر سر مسئله هولوکاست با یکدیگر اختلاف نظر داشتند.


لوپن، سیاستمدار راست افراطی فرانسه که منکر هولوکاست شده بود، درگذشت

بیشتر بخوانید