سرورهای فیزیکی، سختافزارهای مستقلی هستند که منابع اختصاصی و کنترل کامل بر فرایندها را به شما ارائه میکنند؛ در مقابل، سرورهای مجازی، در قالب ماشینهای مجازی (VM)، روی یک میزبان فیزیکی اجرا میشوند و انعطافپذیری و مقیاسپذیری بالایی دارند. اما از بین این موارد، کدامیک از آنها برای کسبوکار شما مناسبترند؟ چرا باید سرور فیزیکی را به سرور مجازی ترجیح دهید؟ برای پاسخ به این سوالات و آشنایی با مزایای مهم سرورهای فیزیکی، حتما تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مقایسه سرور فیزیکی با سرور مجازی
سروهای فیزیکی و مجازی، هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
برای آنکه راحتتر بتوانید این دو را با یکدیگر مقایسه کنید، در جدول زیر، خلاصهای از مقایسه سرور فیزیکی و مجازی را به شما ارائه کردهایم:
ویژگی
سرور فیزیکی
سرور مجازی
عملکرد
بالاتر (بهدلیل برخورداری از منابع اختصاصی)
پایینتر (بهدلیل اشتراک منابع)
امنیت
امنیت بیشتر بهدلیل برخورداری از ساختار مستقل
نیازمند مدیریت بیشتر برای امنیت
پایداری
عملکرد پایدار و قابل پیشبینی
احتمال کاهش پایداری در فشار کاری بالا
مقیاسپذیری
دشوار و زمانبر
سریع و آسان
هزینه
گرانتر در ابتدا، اما ارزشمند در بلندمدت
اقتصادیتر اما با محدودیت عملکردی
پیادهسازی
زمانبر و پیچیده
سریع و ساده
مزایای استفاده از سرور فیزیکی
هر چند که اخیرا سرورهای مجازی روند روبهرشدی داشتهاند و توجه بسیاری از مدیران IT را به خود جلب کردهاند، با این حال، اگر دقیقتر به جزئیات نگاه کنید، متوجه خواهید شد که سرورهای فیزیکی همچنان برتریهای بیچونوچرایی دارند. در زیر، تعدادی از مهمترین دلایل محبوبیت و مزایای سرور فیزیکی را به شما معرفی کردهایم:
عملکرد عالی سرورهای فیزیکی؛ قدرت در دستان شما!
یکی از برجستهترین مزایای سرورهای فیزیکی، عملکرد بینظیر آنهاست. وقتی در محیط کارتان از یک سرور فیزیکی اختصاصی استفاده میکنید، تمامی منابع پردازشی و قدرت مورد نیازتان، بهصورت انحصاری در اختیارتان قرار میگیرد. در این حالت، سرور شما صرفا برای کسبوکار خودتان کار میکند و خبری از اشتراک منابع با سایر کاربران نیست. این مسئله سرعت پردازش بالاتر، پاسخگویی سریعتر و اجرای روانتر برنامهها را بههمراه دارد که به شما کمک میکند در بازار رقابتی امروز، از رقبای خود پیشی بگیرید.
اگر به دنبال بالاترین سطح عملکرد و پایداری برای کسبوکار خود هستید، سرور فیزیکی انتخابی هوشمندانه خواهد بود. شرکت hp، یکی از خوشنامترین شرکتها در زمینه تولید سرور فیزیکی است و اگر تصمیم به خرید این نوع دستگاهها گرفتهاید، سرورهای hp بهترین گزینه برای شما خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با ویژگیها و قیمت سرورهای hp، اینجا کلیک کنید.
امنیت و قابلیت اطمینان بالا
یکی از مهمترین مزایای انتخاب سرورهای فیزیکی این است که دست شما را در پیادهسازی اقدامات امنیتی مانند نصب سیستمهای تشخیص نفوذ، استفاده از نرمافزارهای آنتیویروس، اعمال محدودیتهای دسترسی و استفاده از روشهای رمزنگاری پیشرفته باز میگذارید.
همچنین، امکان اجرای اقدامات فیزیکی مانند کنترل دسترسی به اتاق سرور و استفاده از سیستمهای نظارت تصویری را نیز برای شما فراهم میکند. بهعلاوه، در سرورهای فیزیکی اشتراک منابع صورت نمیگیرد، کنترل دادهها کاملا تحت اختیار خودتان است. در مقابل، در سرورهای مجازی شما هیچ کنترلی بر زیرساخت فیزیکی آنها ندارید و این مسئله در صورت وقوع حملات سایبری، ریسک نفوذ به دادهها را بیشتر میکند.
صرفهجویی بلندمدت با خرید سرورهای فیزیکی
هر چند که در ابتدای امر برای خریدن سرور باید هزینه زیادی را پرداخت کنید، اما در درازمدت این سرمایهگذاری اولیه بازدهی چند برابری خواهد داشت. عمر مفید سرورهای فیزیکی بین 8-6 سال است و با یک سرمایهگذاری اولیه هوشمندانه، میتوانید سازمان خود را به زیرساختی مجهز کنید که سالها بدون نیاز به پرداخت هزینههای اضافی، کارایی بالایی دارد. در عوض، سرورهای مجازی ممکن است بهخاطر اشتراک منابع، بهکررات با کندی عملکرد و سایر مشکلات احتمالی مواجه شوند. این مسئله علاوه بر کاهش بهرهوری، منجر به افزایش هزینههای غیر مستقیم برای کسبوکار شما نیز میشود.
پشتیبانی از برنامههای قدیمی
اگر شما در سازمانتان از سیستمهای قدیمی استفاده میکنید، احتمالا فرایند مجازیسازی برای شما بسیار چالشبرانگیز و پرهزینه خواهد بود. در چنین شرایطی، بهتر است بهجای تلاش برای پیادهسازی سرور مجازی، سرور فیزیکی بخرید. بهعلاوه، برخی برنامهها و نرمافزارهای قدیمی ممکن است با محیطهای مجازی سازگار نباشند. اما سرورهای فیزیکی بدون نگرانی از این ناسزگاری، امکان اجرای این برنامهها را برای شما فراهم میکنند.
پشتیبانی از توسعه زیرساخت داخلی
اگر قرار است کسبوکارتان را در آینده توسعه دهید، باید به فکر توسعه زیرساختهای IT آن نیز باشد. یکی از مهمترین مزایای سرورهای فیزیکی این است که با اضافهکردن منابع سختافزاری مانند هارد، رم و... بهراحتی میتوانید زیرساختهای خود را ارتقا دهید و از سایر مزایای سرور فیزیکی، بهرهمند شوید.
موارد استفاده از سرور فیزیکی
همانطور که دیدیم، سرورهای فیزیکی برای کسبوکارهایی که به کنترل کامل منابع و عملکرد بیوقفه نیاز دارند، گزینه مناسبی محسوب میشود. در زیر، برخی از مهمترین کاربرد سرورهای فیزیکی را به شما معرفی کردهایم:
- برنامههای کاربردی سنگین و پرمصرف مثل رندرینگ سه بعدی، شبیهسازیهای علمی و مهندسی و پایگاه دادههای بزرگ و پیچیده
- محیطهایی با نیازهای امنیتی بالا مثل سازمانهای مالی و دولتی و شرکتهای حوزه سلامت
- سیستمهای قدیمی که از قابلیت مجازیسازی پشتیبانی نمیکنند.
فاکتورهای مهم برای خرید سرور فیزیکی
با توجه به اینکه خریدن سرور فیزیکی یک سرمایهگذاری بسیار مهم است، به دقت و برنامهریزی نیاز دارد. در زیر، 5 فاکتور مهم را که هنگام انتخاب سرور فیزیکی باید مد نظر قرار دهید، معرفی میکنیم:
- هزینهها: علاوه بر هزینه خود دستگاه، باید مواردی مثل هزینههای جانبی (برق مصرفی، سیستمهای خنککننده، فضای فیزیکی و...)، هزینههای نیروی انسانی و هزینههای استهلاک را باید مد نظر قرار دهید.
- مشخصات فنی سرور: پیش از اقدام برای خرید، باید دقیقا مشخص کنید که سرور شما برای چه کاربردهایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بر همین اساس، مواردی مثل ظرفیت پردازنده، حافظه رم، فضای ذخیرهسازی، نوع هارد دیسک، سیستمعامل و... را تعیین کنید.
- قابلیت اطمینان: از بین گزینههای موجود، باید سروری را انتخاب کنید که قابلیت اطمینان بالایی داشتهباشد و ساعتهای متمادی بدون وقفه کار کند.
- خدمات پشتیبانی: بعد از انتخاب گزینه مورد نظر، خدمات پشتیبانی فروشنده را بررسی کنید و ببینید که در صورت بروز مشکل، امکان تعمیر و رسیدگی فوری وجود دارد یا خیر.
- گارانتی و خدمات پس از فروش: از فروشنده بپرسید که چه خدمات پس از فروشی را به شما ارائه میکند و در صورت بروز مشکل، چگونه میتوانید از خدمات پشتیبانی آنها بهرهمند شوید.
خرید سرور فیزیکی نوعی سرمایهگذاری هوشمندانه است!
علیرغم بالابودن هزینه راهاندازی اولیه، سرورهای فیزیکی در درازمدت بهخاطر قابلیت اطمینان بالا، پایداری و امکان سفارشیسازی، بازدهی بیشتری را برای شما بههمراه خواهد داشت. در فضای رقابتی امروز، استفاده از یک سرور فیزیکی قدرتمند، زمان پاسخگویی و بهرهوری را بهحداکثر میرساند و به شما کمک میکند که با عملکرد سریع خود و جلب رضایت مشتریان، از رقبای خود سبقت بگیرید. در این مطلب دلایل اینکه چرا باید سرور فیزیکی خرید را گفتیم و بهطور مختصر سرورهای فیزیکی را با سرورهای مجازی مقایسه و مهمترین مزایای سرورهای فیزیکی را معرفی کردیم. اگر در رابطه با استفاده از سرورهای فیزیکی تجربه یا نظری دارید، حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
چرا باید سرور فیزیکی خرید؟