از پایان یک رویداد ۵۴ ساله رشد نکرده تا غائله ابراهیم در پوستر «فیلم فجر»

«سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند.

جشنواره‌های سینمایی در کشورمان که بیشتر آنها در نیمه دوم سال برگزار می‌شوند، اخبار را حول این جشنواره‌ها پررنگ می‌کنند؛ مهمترین این رویدادهای سینمایی، «جشنواره فیلم فجر» است. نزدیک شدن به بهمن ماه و آغاز این رویداد سینمایی، سبب می‌شود که تولید فیلم‌های سینمایی برای جشنواره سرعت بیشتری پیدا کنند و بر همین اساس، طی هفته‌های منتهی به جشنواره فیلم فجر، بیشترین خبرهای مرتبط با تولید شدن فیلم‌ها را می‌شنویم و منتشر می‌کنیم.

در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

موضع غیرمنطقی ابراهیم حقیقی در قبال طراحی پوستر «فجر»

جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی در کشور محسوب می‌شود و به همین میزان، پوستر این رویداد نیز دارای اهمیت است و همچون ویترینی برای این جشنواره به حساب می‌آید. از همین رو، پوستر این جشنواره همیشه مورد نقد و نظرهای بسیاری بوده است اما هیچ‌گاه همچون دوره چهل و سوم، انتقادات فراوان به آن نشده بود.

در حالی انتقادات به طرح پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در هفته گذشته بالا گرفت که طراح آن نیز به این انتقادات واکنش نشان داد و از تغییر این طرح نیز خبر داد. ابراهیم حقیقی که اولین طراح سیمرغ در سال ۱۳۶۱ در اولین دوره جشنواره فیلم فجر بوده است و از رکورداران طراحی پوستر این جشنواره است حالا در مقابل انتقادات به پوستری که طراحی کرده بود، چنان گاردی گرفت که از یک هنرمند طراح گرافیک پیشکسوت بعید بود.

بعد از ۴۳ سال، ابراهیم حقیقی در دفاع از کار جدیدش، حتی جایگاه پوستر را در حد یک اعلان ساده و معمولی تقلیل داد و در صفحه شخصی‌اش، با لحنی نامناسب، این طراحی را به معیارهای غیرهنری ربط داد و درصدد توجیه کارش برآمد. او همچنین، پس از این واکنش توضیح داد که طراحی نهایی توسط او انجام نشده و گروهی دیگر تغییراتی نادرست روی آن انجام دادند اما همه تقصیرات طراحی این پوستر زشت و جنجال‌برانگیز را پذیرفته است!

حقیقی که طراح پوستر ۸ دوره جشنواره فیلم فجر و دبیری یک دوره جشنواره تجسمی فجر را نیز عهده‌دار بوده است، در مقابل انتقاداتی که از سر دلسوزی و به درستی به این دوره طراحی پوستر فیلم فجر شده بود، موضعی غیرمنطقی گرفت که از یک هنرمند پیشکسوت و با جایگاه او، عجیب و غیرقابل درک بود، چراکه نام این هنرمند شاید بیش از هر هنرمند تجسمی دیگری با جشنواره فجر عجین شده است. در نتیجه، این پوستر و اظهارنظراتش، برای او نه تنها کاری ضعیف بلکه به نوعی نشان دهنده بی‌تفاوتی نسبت به آنچه خود در آن سهمی دارد، است.

این پوستر، همچنین به مثابه طرحی گرافیکی دیده می‌شود که از هوش مصنوعی در ترسیم آن استفاده شده است. در این پوستر، زنده‌یاد رقیه چهره‌آزاد در نمایی از فیلم ماندگار علی حاتمی، آن چهره جاافتاده در فیلم را ندارد و قطعاً این چهره جوان شده مصنوعی، سبب بسیاری از انتقادات به این پوستر بوده است اما حقیقی در پاسخ به انتقادات با لحنی تمسخرآمیز نوشته است «اصلاح می‌شود، نگران نباشید …»!

پایان یک رویداد ۵۴ ساله سینمایی که هنوز رشد نکرده!

مراسم اختتامیه پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد عصر شنبه ۸ دی در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد.

جشنواره رشد در حالی که می‌توانست پشتوانه ارزشمند تعلیم و تربیتی عظیمی داشته باشد اما پس از ۵۴ دوره برگزاری آن، نه جریان سینمایی تاثیرگذاری در کشور ایجاد کرده است و نه سبب شده تا تولیدات هنری سینمایی هنرمندان به سوی اهداف این جشنواره سوق پیدا کند؛ همچنان که جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان نیز طی چندین سال اخیر به همین وضعیت دچار شده است. این در حالی است که انجمن سینمای جوانان ایران، نهادی دولتی است که به دلیل آموزش اصولی علاقه‌مندان و هنرجویان، توانسته جریانی تاثیرگذار ایجاد کند که فیلمسازان جوان را به سمت فیلمسازی مستقل در حوزه‌های مختلف سوق می‌دهد.

این موضوع حتی سبب شد تا وزیر آموزش و پرورش نیز در اختتامیه این جشنواره بیان کند که در کنار همه اتفاقات خوب این جشنواره، متاسفانه نتوانسته‌اند اتصالی میان هدف اصلی این جشنواره که دستیابی جامعه بزرگ تعلیم و تربیت به تولیدات فیلم است، برقرار کنند.

خبرهایی از جشنواره فجر؛ از سینماهای مردمی تا معرفی هیئت انتخاب مستند

در هفته گذشته، اسامی سینماهای مردمی جشنواره چهل و سوم اعلام شد که عبارتند از پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی ایران مال، سینما شکوفه، پردیس سینمایی رز مال، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی شهرک، پردیس سینمایی صبا مال، سینما فرهنگ، پردیس سینمایی کوروش، پردیس سینمایی اطلس مال، پردیس سینمایی گالریا، پردیس سینمایی مگامال، پردیس سینمایی لوتوس، موزه سینما، سینما ماندانا، سینما تیراژه ۲، سینما فجر اسلام شهر، پردیس سینمایی مهر شاهد، پردیس سینمایی نارسیس، پردیس سینمایی هدیش، پردیس سینمایی شمیران سنتر، پردیس سینمایی پرده طلایی، پردیس سینمایی بام نیایش و پردیس سینمایی زیما مال.

همچنین، در احکامی از سوی منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر، محسن برمهانی مدیر فرهنگی، سعید رشتیان تهیه‌کننده و مستندساز، مهرداد زاهدیان مستندساز و رئیس انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، پروین صدر ثقه‌الاسلام مستندساز، محمد صوفی تهیه‌کننده ومستندساز، پژمان مظاهری‌پور مستندساز و میترا مهتریان مستندساز ارزیابی آثار مستند رسیده به دبیرخانه جشنواره را برعهده خواهند داشت.

در هفته‌ای که گذشت، دومین جلسه شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با حضور رائد فریدزاده، محمدمهدی حیدریان، سید محمد بهشتی، حسین انتظامی، فرهاد توحیدی، علیرضا شجاع نوری، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا تابش، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری در محل ستاد این رویداد برگزار شد. در این نشست، منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره با ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره چهل و سوم حضور جوانان و فیلمسازان اول و خارج از تهران را یکی از مهمترین وجوه تمایز جشنواره امسال نسبت به دوره‌های گذشته عنوان کرد. همچنین بحث و تبادل نظر درباره نکوداشت و بزرگداشت‌های جشنواره چهل و سوم و گزارش بازبینی فیلم‌ها توسط شورای پروانه نمایش توسط معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

بزرگداشت خالق «قیصر» در نیاوران

در هفته گذشته، مراسم بزرگداشت مسعود کیمیایی کارگردان سینما عصر دوشنبه ۱۰ دی به همت کانون کارگردانان سینمای ایران همزمان با پنجاه و پنجمین سالروز اولین نمایش عمومی فیلم «قیصر» در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. این برنامه در روزهایی که آخرین فیلم مسعود کیمیایی، «خائن کشی» در سینماها روی پرده است تدارک دیده شده بود که در آن جمعی از هنرمندان حضور داشتند.

در این مراسم، هنرمندان، کارگردانان، بازیگران و حتی مشاور رئیس جمهور روی صحنه آمدند و در وصف کیمیایی صحبت کردند. همچنین تعدادی نیز با ارسال پیام و ویدئو، از کیمیایی تشکر کردند. علی اوجی در این مراسم خبر داد که قرار است مسعود کیمیایی به زودی سی و یکمین فیلم بلند خود را بسازد.

عمار پانزدهم به پایان رسید

آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» که از جمعه ۷ دی آغاز شده بود با حضور خانواده شهدا و مهمانان بین‌المللی جشنواره از عصر پنجشنبه ۱۳ مهر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

درخواست یک پخش کننده از سینماهای پردرآمد

در هفته‌های گذشته چند فیلم غیرکمدی به اکران رسیده‌اند که با توجه به کیفیت‌شان با استقبال مخاطبان و منتقدان مواجه شده‌اند اما نکته قابل توجه سانس‌های کمتری است که نسبت به فیلم‌های کمدی به آن‌ها اختصاص داده شده و همین موضوع اعتراض صاحبان این فیلم‌ها را به همراه داشته است.

سعید خانی پخش‌کننده فیلم‌های «علت مرگ: نامعلوم» و «برف آخر» در گفتگویی با یک رسانه، از سینماداران خواست که به ازای سانس‌های پرشمار فیلم‌های کمدی و فروشی که از تئاتر آزاد به دست می‌آورند از فیلم‌های غیرکمدی جدید سینما حمایت کنند.


از پایان یک رویداد ۵۴ ساله رشد نکرده تا غائله ابراهیم در پوستر «فیلم فجر»

بیشتر بخوانید