به گزارش خبر ساز ، موضوع امتحانات نهایی دانش آموزان متوسطه و تاثیر آن بر کنکور دغدغه خانواده ها را دو چندان کرده است . ولی آنچه که در کنار نگرانی های موجود بیشتر خودنمایی میکند و به نظر میرسد که برای مسوولین دست اندرکار حوزه آموزش و پرورش در درجه چندم اهمیت قرار دارد، وضعیت ناامید کننده میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان دوره متوسطه است که در چند سال اخیر سیر نزولی داشته است و شاید نامیدن عنوان " آبروریزی آموزشی " برای این وضعیت اغراق نباشد.
بر اساس آمار رسمی، میانگین معدل دانشآموزان در امتحان خرداد 1403 مدارس غیردولتی ۱۰.۳۷ بوده است؛ صرفاً ۱.۴۱ نمره بالاتر از میانگین معدل مدارس دولتی عادی که ۸.۹۶ است. میانگین معدل مدارس سمپاد ۱۶.۱۴، نمونه دولتی ۱۴.۱۷ و شاهد ۱۱.۰۹ ثبت شده است.
البته وزارت آموزش و پرورش ؛ معدل ۱۰ دانشآموزان را نشاندهنده بحران نمیداند و میانگین معدل پایه دوازدهم که ۱۰.۸۹ است را به عنوان هنجار عملکرد تحصیلی دانشآموزان این پایه در سطح کشور می داند.
بر اساس آمارهای موجود از سال 1398 تا 1402 میانگین معدل دانش آموزان سیر نزولی داشته است.
در مهرماه سال جاری محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در این ارتباط می گوید: عملکرد دانشآموزان در امتحانات نهایی امسال نسبت به سال گذشته بهتر بود، در رشته علوم تجربی میانگین نمرات از 11.23 به 12 رسید. در رشته علوم ریاضی میانگین نمرات از 10.79 به 11.82 و در رشته انسانی از 8.75 به 9.13 رسید و در مجموع نمرات دانشآموزان از 10.26 به 10.98 رسیده است.
وی ادامه داد: در مجموع در رشته انسانی 0.38، تجربی 0.77 و ریاضی 1.03 افزایش میانگین نمرات را نسبت به سال گذشته داشتیم و در مجموع سه رشته نیمنمره نمرات افزایش داشت.
هرچند که شاید افزایش نیم نمره ای میانگین معدل برای مسوولین موفقیت محسوب شود، ولی واقعیت این است که وضعیت کیفیت آموزشی خصوصا در مدارس دولتی موضوعی قابل افتخار برای مسوولین نیست و موضوع عدالت آموزشی همچنان حلقه مفقوده در آموزش و پرورش کشور است.
نظر شما در اینباره چیست؟ در ادامه کامنت بگذارید.
میانگین نمرات امتحان نهایی دانش آموزان آبروریزی آموزشی نیست؟ / مدارس دولتی وضع وخیم تری دارند