نام این ماموت ماده ۵۰ هزارساله برگرفته از نام رودخانهای که تابستان امسال در حوضه آن کشف شد، یانا (Yana) نامیده شده است. به گفته کارشناسان، این لاشه تنها لاشه ماموت در جهان است که به این خوبی حفظ و یکی از ۷ لاشه کامل است که تا کنون یافت شده است.
سن این ماموت در هنگام مرگ یک سال یا کمی بیشتر تخمین زده شده است؛ ولی برای تعیین سن دقیق آن مطالعات بیشتری انجام خواهد شد.
لاشه یانا در دانشگاه فدرال شمال شرقی در یاکوتسک به نمایش گذاشته شد. آناتولی نیکولایف (Anatoly Nikolayev)، رئیس این دانشگاه، گفت: همه ما از اینکه لاشه این ماموت به این شکل استثنایی حفظ شده شگفتزده شدیم.
ماکسیم چِپراسف (Maksim Cheprasov)، پژوهشگر، نیز گفت: این یک کشف منحصربه فرد بود. بقایای یانا ۱۸۰ کیلوگرم (۳۹۷ پوند) وزن و ۱۲۰ سانتیمتر (۴ فوت) قد و ۲۰۰ سانتیمتر طول دارد.
این لاشه در نزدیکی ایستگاه پژوهشی باتاگایکا در سیبری حفاری شد که بقایای سایر حیوانات ماقبل تاریخ از جمله یک اسب، یک گاومیش کوهاندار آمریکایی و یک موش قطبی نیز در آن کشف شده است.
به گفته مسئولان دانشگاه فدرال شمال شرقی قبل از این کشف، فقط شش لاشه ماموت در جهان (پنج لاشه در روسیه و یک لاشه در کانادا) کشف شده بود. یاکوتیا منطقهای دورافتاده در مرز اقیانوس منجمد شمالی است که به دلیل یخبندان دائم مانند یک فریزر غولپیکر عمل و بقایای حیوانات ماقبل تاریخ را حفظ میکند.
کشف بقایای یانا؛ بچهماموت ۵۰ هزار ساله از سیبری/فیلم