شاخص تورم مصرفکننده آذرماه منتشر شده و بر اساس آن، تورم سالانه کاهشی بوده است. در همین حال، بخش مسکن نیز با کاهش تورم در هر دو بخش مسکن و اجاره روبهرو بوده که به معنای کاهش شتاب رشد قیمتها در بازار املاک است.
این روند در ماه گذشته هم به همین منوال طی شده بود. این در حالی است که قیمت دلار در آذرماه برای دومین ماه متوالی نوسانات افزایشی زیادی را پشت سر گذاشت و سقفهای جدیدی را زد.
بر همین اساس پیشبینی میشد قیمت مسکن نیز بر اساس رابطه سنتی خود با بازار ارز، تحت تاثیر رشد نسبی قیمت دلار و افزایش انتظارات تورمی بالا برود. با این حال بازار مسکن در آذرماه نیز نشان داد که نهتنها از دلار پیروی نکرده بلکه با کندی بیشتر آهنگ رشد قیمتها روبهرو شده است.
در این میان البته نگرانی از بروز ریسک جنگ، نوسانات پیاپی بازار ارز و کاهش قدرت خرید مردم نیز بازار مسکن را در رکود فرو برده و به عامل دیگری برای کاهش شتاب رشد قیمت در این بازار شده است. روندی که مدتهاست در کف بازار مسکن ملموس و قابل مشاهده است.
تورم مسکن در آذرماه چقدر شد؟
تورم ماهانه مسکن در آذرماه به 2.4 درصد رسید که نسبت به ماه گذشته افت قابل توجهی نشان میدهد. تورم ماهانه مسکن در آبانماه 3.1 درصد ثبت شده بود.
در همین حال تورم نقطه به نقطه مسکن در آذرماه نیز 38.1 درصد اعلام شده که نسبت به تورم نقطه به نقطه مسکن در آبانماه با رقم 39.6 درصد 1.5 درصد کاهش داشته است.
گفتنی است تورم سالانه مسکن نیز کاهشی بوده و به 41.5 درصد رسیده در حالی که در آبانماه 41.7 درصد ثبت شده بود.
تورم اجاره در آذرماه چقدر شد؟
تورم ماهانه بخش اجاره هم در آذرماه نسبت به آبان کاهش داشته و مانند تورم مسکن 2.4 درصد ثبت شده است. این در حالی است که تورم ماهانه مسکن در آبان 3.1 درصد بوده است.
تورم اجاره مسکن در منظر شاخص نقطه به نقطه نیز نسبت به آبان کاهش یافته و به 38.2 درصد رسیده در حالی که این شاخص در آبان 39.7 درصد بوده است.
در همین حال، تورم سالانه اجاره هم در آذرماه 41.5 درصد ثبت شده در حالی که تورم سالانه اجاره در آبان به 41.7 درصد رسیده بود.
تورم مسکن دوباره کاهش یافت / بی اعتنایی بازار مسکن به تحولات بازارهای موازی