۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند

داریوش فرمانی با اشاره به تعدد حمام‌های تاریخی در شهرستان سنقر، اظهار کرد: در گذشته حدود ۱۵۰ حمام تاریخی در این شهرستان وجود داشته که بخش زیادی از آنها تخریب شده‌اند.

وی افزود: از حمام‌های باقی مانده نیز حدود ۹۰ درصد آنها دچار دخل و تصرفات زیادی شده‌اند، بگونه‌ای که حتی برخی از آنها امکان ثبت ملی شدن را نیز ندارند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ حمام تاریخی در این شهرستان وجود دارد که روی آنها تمرکز داریم، اظهار کرد: طی سالهای گذشته هشت مورد از این حمام‌ها شامل ده رضوان، ده شیخ، سردره قبادی، ده نو، سطر، چرمله، کچگینه و خان جمال زمانی به ثبت ملی رسیده‌ است.

وی تصریح کرد: ثبت ملی پنج حمام دیگر از جمله ده بنه، شکرالله خان و سرچغا نیز در دستورکار قرار دارد.

فرمانی اضافه کرد: در سالهای اخیر هر ساله اعتباراتی برای مرمت حمام‌های تاریخی ثبت ملی شده و یا در حال ثبت ملی شدن اختصاص یافته است.

وی در ادامه با بیان اینکه مالکیت هیچکدام از حمام‌های تاریخی سنقر با میراث فرهنگی نیست، عنوان کرد: تعدادی از این حمام‌ها رها شده هستند که برنامه اخذ سند مالکیت آنها را به دلیل برنامه‌های حفاظتی که میراث فرهنگی روی آنها انجام می‌دهد، در دستورکار داریم.

به گفته این مسئول، اکثر حمام‌های تاریخی سنقر مربوط به دوره قاجاریه هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا میراث فرهنگی استان برنامه‌ای برای ثبت ملی سنقر به عنوان شهر ملی حمام‌های تاریخی دارد نیز گفت: ثبت یک شهر در فهرست شهرهای ملی ضوابط خاص خود را دارد که باید در این زمینه بررسی داشته باشیم.


۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند

بیشتر بخوانید