«شائو فنگ»، مدیرعامل هشکی، صرافی رمزارزی مستقر در هنگکنگ، تأکید کرده است که اقبال دولتمردان ایالات متحده به رمزارزها بهویژه پس از پیروزی اخیر دونالد ترامپ در انتخابات، ممکن است چین را مجبور کند سریعتر از آنچه انتظار میرود، سیاستهای خود را در قبال این پدیدههای نوظهور بازبینی کند.
فنگ پیشبینی کرده که اگر ایالات متحده چارچوب نظارتی شفافی را برای تنظیمگیری رمزارزها ارائه دهد، دور از انتظار نیست که چین طی سالهای آتی، محدودیتهای نظارتی بر رمزارزها را کاهش دهد.
اثر ترامپ ظاهراً بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار داده است، بهطوری که قیمت بیت کوین به رکورد ۹۳٬۰۰۰ دلار رسیده و ارزش کل بازار رمزارزها از مرز ۳ تریلیون دلار فراتر رفته است. ترامپ همچنین وعده داده که موانع نظارتی را در ایالات متحده کاهش دهد. ناظران بر این باورند که باید منتظر تغییراتی از جمله برکناری رئیس کنونی کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) باشیم. ریاست این نهاد بهدلیل وضع مقررات سختگیرانه در صنعت رمزارزها با انتقاد فعالان این حوزه روبهرو بوده است.
علاوهبراین، موضع ترامپ برای نگهداری بیت کوینهای مصادرهشده، نشاندهنده تعهد وی به حمایت از این بخش است. گمانهزنیهایی نیز مطرح شده مبنی بر اینکه سایر کشورها احتمال دارد پا جای پای ترامپ بگذارند تا از قافله پذیرش رمزارزها عقب نمانند.
فنگ همچنین اشاره میکند که تغییرات اقتصادی در چین، از جمله افزایش بدهی ملی و تلاش دولت برای حمایت از خانوارهای کمدرآمد، ممکن است نشاندهنده آمادگی این کشور برای بازبینی موضع خود در قبال رمزارزها باشد. این رخدادها همراه با شفافیت نظارتی مورد انتظار در ایالات متحده، میتواند چین را به تجدیدنظر در ممنوعیت معاملات و استخراج رمزارزها تشویق کند و با روند بینالمللی پذیرش و ادغام داراییهای دیجیتال هماهنگ سازد.
فنگ معتقد است اگر ایالات متحده به مسیر کنونی خود برای ترویج صنعت رمزارز ادامه دهد، چین بهطور بالقوه جدول زمانی برای کاهش محدودیتها بر رمزارزها را تسریع میکند. با افزایش علاقه به داراییهای دیجیتال در سراسر آسیا، واکنش چین به این فشارها میتواند نقشی کلیدی در شکلدهی به چشمانداز جهانی رمزارزها ایفا کند.
اقبال دولتمردان آمریکا به بیت کوین چین را به تجدید نظر در سیاست خود در قبال این پدیده وادار میکند؟