بولتون: گزینه‌های ترامپ برای دولتش «بدترین‌های تاریخ آمریکا» هستند

«جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی در دولت اول دونالد ترامپ گفت «تولسی گبرد» گزینه معرفی‌شده برای اطلاعات ملی و «مت گیتس» گزینه معرفی‌شده به‌عنوان دادستان کل آمریکا، تا زمانی که توسط اف‌بی‌آی مورد بررسی قرار نگیرند، نباید در جلسه تاییدیه سنا حاضر شوند.

بولتون در مصاحبه‌ای با وب‌سایت «هیل» گفت که تحقیقات رسمی این پیام را به چین ارسال می‌کند که ایالات متحده در مورد امنیت ملی خود جدی است. او گفت: «فکر می‌کنم که گبرد یا مت گیتس تا زمانی که تحقیقات میدانی کامل اف‌بی‌آی را انجام نداده باشند، نباید شاهد جلسه استماع تاییدیه باشند و سپس من فکر می‌کنم چینی‌ها با خود می‌گویند، شاید آنها جدی هستند.»

وقتی خبرنگار هیل پرسید که آیا بولتون خواستار بازجویی از گبرد است، او گفت: «فکر می‌کنم اینطور باشد. با توجه به تبلیغات روسیه که او در دوره گذشته از آن حمایت کرده است، من فکر می‌کنم که او یک تهدید جدی برای امنیت ملی ماست.»

بولتون در این مصاحبه به شدت از انتخاب‌های ترامپ برای این سمت‌ها انتقاد کرد و گبرد و گیتس را بدترین انتصابات کابینه در تاریخ اخیر آمریکا خواند.

بولتون در پاسخ به سوالی درباره پیامی که فکر می‌کند ترامپ می‌خواهد به چین ارسال کند، گفت: «با اعلام تولسی گبرد به‌عنوان مدیر اطلاعات ملی، او سیگنالی را ارسال می‌کند که ما در جمع‌آوری اطلاعات عقل خود را از دست داده‌ایم. تا چند ساعت پیش می‌گفتم که این بدترین انتصاب کابینه در تاریخ اخیر آمریکاست. البته این تا زمانی بود که نامزدی مت گیتس اعلام نشده بود، چون او در این زمینه پیشتاز شد.»

بولتون نسبت به پیامی که نامزدی گبرد به چین ارسال می‌کند، ابراز نگرانی کرد و گفت: «این نشان می‌دهد که دولت در مورد یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مقابله با تهدیدی مانند چین، که اطلاعات است، جدی نیست.»

بولتون مصاحبه‌ای را یادآور شد که گبرد در ژانویه ۲۰۲۰، پس از آن که کنگره در مورد ترور و به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رهبری ترامپ مطلع شد، انجام داد. به گفته بولتون، گبرد در مصاحبه سال ۲۰۲۰ گفت که «نگران اقدام جنگی غیرقانونی و مغایر قانون اساسی است که تحت دستور رئیس‌جمهور ترامپ انجام شده است.»

بولتون پرسید: «پس این فردی است که ما می‌خواهیم مسوول کل جامعه اطلاعاتی خودمان قرار دهیم؟»

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا همچنین در گفتگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «اغلب از کلمه "وفاداری" درباره افراد برگزیده مذکور استفاده می‌شود. اما فکر می‌کنم این کلمه اشتباهی است، در واقع، من فکر می‌کنم آنچه ترامپ از مشاورانش می‌خواهد، بیعت است؛ نوعی حس ریاست و سالاری و فرمانبرداری.».

اما بولتون به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا هشدار داد که وفاداری با هزینه‌ای همراه خواهد بود. بولتون گفت: «شاید او به چیزی که می‌خواهد برسد، اما در بلندمدت این به ترامپ و کشورمان کمکی نمی‌کند. منتخبان ترامپ باید به اصول و یکپارچگی خود در کاخ سفید پایبند باشند. در زمان خودم دیدم افرادی که فکر می‌کردم از یکپارچگی فکری و یکپارچگی شخصی بالایی برخوردار بودند، اما آنها فقط خودشان را وفق می‌دادند تا در دولت ترامپ بمانند.»

بولتون همچنین درخصوص احتمال پاکسازی وزارت دفاع آمریکا به دستور ترامپ، ابراز نگرانی کرد. به گفته ۲ منبع، اعضای تیم انتقالی دونالد ترامپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی هستند که قرار است برکنار شوند و احتمالا این شامل رئیس ستاد مشترک ارتش هم می‌شود، که تغییر بی‌سابقه‌ای در پنتاگون خواهد بود.

در شرایطی که ۶۷ روز تا تحلیف «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا زمان باقی مانده است، تقریبا دولت او در حال شکل‌گیری است و هر روز اسامی تازه‌ای اعلام می‌شود. در تازه‌ترین مورد، گزینه‌های ترامپ برای ریاست جامعه اطلاعاتی آمریکا و دادستانی کل آمریکا معرفی شدند.

گبرد در صورت تایید مجلس سنای تحت کنترل جمهوری‌خواهان، بر جامعه اطلاعاتی آمریکا که شامل سیا، ان‌اس‌ای و اف‌بی‌آی می‌شود، نظارت خواهد کرد. همچنین انتخاب مت گیتس ۴۲ ساله که هرگز در وزارت دادگستری یا به‌عنوان دادستان در هیچ سطحی از دولت آمریکا کار نکرده است، موج تازه‌ای از انتقادات را برانگیخته است، چون آنها کمترین تجربه را دارند. انتخاب «پیت هگست» به‌عنوان گزینه وزارت دفاع آمریکا هم واکنش‌های زیادی در پی داشت و بسیاری از کارشناسان گفتند که حتی نام او را نشنیده بودند.


بولتون: گزینه‌های ترامپ برای دولتش «بدترین‌های تاریخ آمریکا» هستند

بیشتر بخوانید