اگر چه اولین نمایشی که به زبان آلمان در کلن اجرا کرد «مسخ» بود که نگاهها را به سمت یک نویسنده و کارگردان ایرانی جلب کرد؛ اما موفقیت او در تئاتر آلمان از روزی شروع که نمایشنامه «پابرهنه، لخت، قلبی در مشت» را اجرا کرد، نمایشی تأثیرگذار که برنده جایزه «نمایشنامه نویسی مردمی» آلمان شد و تا امروز بیش از هزار و صد اجرا در آلمان داشته و رپرتوار این نمایش کماکان ادامه دارد.
کوشک جلالی پیش از دهه هشتاد با نمایش «پستچی پابلو نرودا» نوشته «انتونیا اسکارمتا» با بازی «رویا تیموریان» و «کاظم هژیرآزاد» و... به ایران آمد موفق شد و سالها بعد «موسیو ابراهیم» را در جشنواره تئاتر فجر اجرا کرد و جایزه منتقدین تئاتر را از آن خود کرد. او از آن زمان در فصلهای مختلفی به ایران آمد و با بازیگرانی ایرانی نمایشهایی عموماً ترجمه را روی صحنه برد. بااینحال چند سالی است که او به همت شخصی به شهرستانها سفر کرده و با برگزاری کارگاههای نمایشی به تئاتر جوان و درحالرشد شهرستانها و مراکز استانی کمک میکند تا گروه های تئاتری هم به دانش روز تئاتر نزدیک شوند و هم بتواند یک تجربه تئاتر خاص و ویژه داشته باشد.
این توجه او به تئاتر کوچک شهرستانهای ایران ما را بر آن داشت تا ضمن گفتگو کوتاه با خودش نگاهی هم به برنامههای پاییز امسال او در ایران و کشورهای دیگر داشته باشیم.
علیرضا کوشک جلالی در گفتگو با خبرآنلاین در خصوص رپرتوار پاییزی سال ۱۴۰۳ میگوید: کماکان نمایشنامههای من به زبانهای متفاوت در شهر و کشورهای مختلف روی صحنه است و در ایران هم تمرکزم بیشتر به اجرا و کارگاههای آموزشی در شهرهایی به غیر پایتخت هم است.
او در ادامه میافزاید: به طور مشخص در پاییز امسال در شهرهای مختلف ایران، استرالیا، آلمان و ترکیه اجراها و کارگاههای را برنامهریزی کردهام. نمایشنامه «پابرهنه، لخت، قلبی در مشت» که برنده جایزه نمایشنامه نویسی مردمی آلمان را از آن خود کرده است، با بیش از هزار و صد اجرا، در این فصل به چهار زبان ترکی، انگلیسی، فارسی و آلمانی در کشورهای ترکیه، آلمان و استرالیا به صحنه رفته و اجراهایشان ادامه دارد.
کوشک جلالی با اشاره به اینکه محور اکثر کارهایم مدارا گرایی، دوری از نفرت و انتقام است، خاطرنشان میکند: همیشه تلاش کردهام بین انسانها و کشورها و مذاهب و دیدگاه ها دیالوگ برقرار کرده و فارغ از مرزهای سیاسی آدمها را به هم پیوند دهم. این الگوی کارهای من است.
وی درباره استمرار کارهایش در شهرستان های ایران می گوید: برای من شهر و نقطه جغرافیایی مهم نیست، آدمها اهمیت دارند و به این خاطر است که این پاییز در یزد، اردکان، رشت، زنجان و تهران کارگاه برگزار کرده یا میکنم تا با بچههای ایران بیشتر آشنا شوم و کار کنم.
جلالی تأکید میکند: من به شهرهای زیادی برای آموزش و تولید سفر کردهام و شاهد استعدادهای بسیار خوبی بودهام که متأسفانه به دلیل بیتوجهی و عدم برنامه صحیح و مدون کشف و رشد پیدا نمیکنند.
کارگردان ایرانی - آلمانی که در سراسر ایران نمایش اجرا میکند