تولید هر محصولی در داخل کشور با چالش های متعددی روبرو است. از بخش تجهیزات و فناوری های مورد نیاز گرفته تا بخش مواد اولیه و حتی جذب نیروی کار متخصص نیز در دغدغه های مهم شرکت ها مشاهده می شود. شرکت در نمایشگاه ها و معرفی محصولات باعث شده است که شرکت ها بتوانند ارتباط مستقیم تری با مشتریان خاص خود برقرار کنند. اخیرا نمایشگاه لیزر و فتونیک در تهران برگزار شد. خبرنگار گسترش نیوز در این نمایشگاه گفتگویی با هادی برزویی عضوهیئت مدیره شرکت دانش بنیان فتح اپتیکس داشت تا چالش های مربوط به حوزه فعالیت این شرکت بررسی شود. در ادامه همراه ما باشید.
استفاده از ابزارهای ویژه در حوزه لیزر
هادی برزویی؛ عضوهیئت مدیره شرکت دانش بنیان فتح اپتیکس در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز در حاشیه پنجمین نمایشگاه لیزر و فوتونیک گفت: شرکت فتح اپتیکس در پارک دانشگاه علوم پایه زنجان مستقر است. حوزه تخصصی ما اپتیک و لیزر است و حوزه فعالیت آن اندازهگیری بر پایه اپتیک است. ابزارهای ویژه و خاصی که در صنایع سطح بالا با فناوری بالا نیاز است را ما در این شرکت توسعه دادیم و در حال تجاری سازی آن هستیم.
وی ضمن اشاره به دلیل شرکت در نمایشگاه لیز و فوتونیک اظهار کرد: ۲ محصول این شرکت، از گرنت معاونت فناوری ریاست جمهوری استفاده کرده است. به این واسطه علاقمند به شرکت در این نمایشگاه بودیم.البته در نمایشگاه صنعت برای اولین بار که شرکت کرده ایم ولی از سال ۹۴ در نمایشگاه ساخت ایران حضور داشتیم. هفت دوره غیر پیاپی ما در نمایشگاه ساخت ایران بودیم. حضور در این نمایشگاه ها، ۲ فرصت بسیار خوبی را برای ما ایجاد کرده است، فرصت اول گفتگو با مشتریانی است که محصولات فناوری بالا نیاز دارند. به صورت رخ به رخ صحبت میکنیم، جزئیات را از آن ها جویا می شویم و اینکه آیا محصولاتی که ما توسعه دادیم مورد نیازشان است یا خیر. اگر مورد نیازشون است با چه تغییراتی دقیقا آن چیزی میشود که دلخواه آن ها است و می تواند مشکل را برایشان حل کند. مورد دوم هم، ظرفیتهای اقتصادی و تجاری نمایشگاه ها است نمایشگاه منجر به افزایش فروش ما شده است. همراه با فروش خوب در نمایشگاه در مسیر توسعه محصولات مان موفق شده ایم.
خواسته های شرکت های دانش بنیان از دولت
برزویی خاطرنشان کرد: مهم ترین خواسته ما از دولت، تسهیل گری در بحث نیروی کار است. اگر در قسمت بیمه و مالیات دولت کمک کننده باشد، طبیعتا شرکت ها هم قادر خواهند بود نیروها را نگه دارند. خواسته دوم در قسمت فروش است، باید تسهیلات فروش خارج از کشور را برای ما مهیا کنند. در ۱۰ تا ۱۲ سال اخیر ظرفیت ها کاملا نشان داده است که پتانسیل خوبی در قسمت فروش از داخل از کشور وجود دارد. اتفاقات خوبی را شاهد بودیم و ما در فروش داخل کشور مشکلی نداشته ایم.
وی در پایان گفت: چالشی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم، فروش خارج از کشور است. مشتری خارجی داریم اما نمیتوانیم دلار نقد کنیم و وارد کشور کنیم. دلار حاصل از فروش محصول را باید در چمدان بیاوریم و این اتفاق ریسک های خاص خودش را دارد. در برخی موارد مشتری ها به ما اعتماد نمی کنند و یا برخی موارد ما اعتماد نمیکنیم. در مواردی دچار ضرر هم شده ایم. به دنبال افزایش سطح تجهیزات فناوری هستیم ولی در قسمت هایی نیاز به خرید قطعات خارجی دارد. برای خرید از خارج کشور هم چالش داریم. ما محصولات ۱۰۰ درصد ایرانی نداریم، یک سری گلوگاههایی وجود دارد و در این مسیر ما نیازمند تامین قطعات از خارج از کشور هستیم. در حال حاضر در قسمت تامین قطعات مورد نیاز با چالش روبرو هستیم.
منبع: گسترش نیوز
دلار را باید در چمدان به کشور بیاوریم!