محمدرضا جمشیدی، درباره اظهارات چند روز گذشته وزیر اقتصاد درباره الزام کاهش نرخ سود بانکی گفت: بارها روسای بانک مرکزی در دورههای مختلف برای بانکها خط و نشان کشیدند که نباید نرخ سود بانکی از مصوبه شورای پول و اعتبار (سابق) بالاتر برود اما همین الان هم که آقای همتی از کاهش نرخ سود بانکی صحبت میکند نرخ مصوب سود بانکی به اجرا نمیرسد.
وی ادامه داد: علت عدم اجرای نرخ مصوب سود بانکی این است که پول در بازار با سود ۵٠ درصدی در جریان است و همچنین بازدهی بازارهای طلا و .... بسیار بیشتر از سپردهگذاری در بانک است و بانکها هم به منابع نیاز دارند و برای تامین بانک مجبور هستند که نرخها را بالا بروند.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی تاکید کرد: از نظر شرعی هم که بسیاری از علما در این باره اعلام نظر فرمودند؛ارزش مالی پول باید حفظ شود و اضافه بر آن ربا است به این معنا که اگر امسال با این رقم پول میتوانیم یک کیلو برنج خریداری کنیم در سررسید آن هم بتوانیم با همان رقم پول یک کیلو برنج را خریداری کنیم. حال اینکه آیا امروز ارزش مالی پول حفظ میشود که نرخ سود هم همان عدد باقی بماند؟
جمشیدی افزود: وقتی در یک مورد از ابتدای سال تا کنون نرخ برخی از اقلام مانند لبنیات چند بار افزایش پیدا کرده چطور باید انتظار حفظ نرخ سود بانکی مصوب چند سال گذشته را داشته باشیم؟ در این شرایط چه کسی با این نرخ سود بانکی مصوب بانک را برای سپردهگذاری ترجیح میدهد؟ وقتی بانکها برای جذب منابع سود بالاتری از عدد مصوب به مردم پیشنهاد میدهند، ارایه تسهیلات با نرخ ٢٣ درصد به بانکها آسیب میرساند.
وی تاکید کرد: به غیر از یارانه نمیتوان تسهیلاتی با نرخ سود مصوب به مردم ارایه داد و اگر تسهیلات با نرخ مصوب توزیع میشود قطعا یارانهای است و مابه تفاوت نرخ مصوب و نرخ واقعی برای بانکها باید جبران شود.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: افرادی با روابط به تسهیلات با نرخ سود مصوب دسترسی پیدا میکنند و با آن پول پیمانکاری میکند و به سود بسیار بالایی میرسد اما بانکها همچنان باید با نرخ مصوب چند سال گذشته به همین افراد تسهیلات بپردازند.
وی ادامه داد: از آقای همتی میخواهیم که بگوید از چه مسیر و راهی میتوان نرخ سود بانکی را کاهش دهد امیدواریم بتواند موفق شود تا مردم هم نفسی بکشند.
به گزارش ایلنا، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد اخیرا اعلام کرده بود که سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. به گفته وی، اگر در بلندمدت سود بانکی بالا باشد، بهطور قطع در تورم تأثیر خواهد گذاشت و تلاش وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی پایین آوردن نرخ سود بانکی است و بانک مرکزی موافق کاهش نرخ سود بانکی است.
چرا نرخ مصوب سود بانکی به اجرا نمیرسد؟/«همتی» راه کاهش نرخ سود را توضیح دهد