در مقابل، «جیم بیانکو»، تحلیلگر فعال در حوزه رمزارزها با ابراز نگرانیهایی از رکود بیتکوین یادآور شده که بهرغم سرازیر شدن بیش از ۱۲ میلیارد دلار سرمایه به ETFهای بیتکوین، اما قیمت آن از اوج خود در ماه مارس تاکنون ۴ درصد کاهش یافته است.
بیانکو بر این باور است که بخش عمدهای از سرمایه این ETFها از سوی سرمایهگذاران قدیمی ارزهای دیجیتال تأمین شده و هنوز سرمایهگذاران جدید به صف دارندگان بیت کوین نپیوستهاند. این مسئله میتواند مانع از رشد قیمت بیتکوین شود.
در مقابل اما بالچوناس به این نکته اشاره میکند که قیمت بیتکوین از زمان درخواست ETF بلکراک در اوایل سال ۲۰۲۳ دو برابر شده است. او این رشد را به افزایش دسترسپذیری سرمایهگذاری در بیت کوین از طریق ETFها بنسبت میدهد. وی معتقد است که حضور طولانیمدت ETFهای معتبر، پذیرش بیتکوین را در میان آحاد شهروندان افزایش خواهد داد، هرچند که دامنه حرکات کوتاهمدت این رمزارز را محدود میسازد.
همچنین، تحلیلگران به استراتژیهایی نظیر «کش اند کری» (Cash and carry) اشاره میکنند که رشد قیمت بیتکوین را محدود میکند. این استراتژی به معاملهگران اجازه میدهد بدون افزایش تقاضا، از اختلافات قیمتی سود ببرند؛ به طوری که بیتکوین را در بازار نقدی میخرند و در بازار آتی آن را میفروشند. معاملهگران نهادی در پلتفرمهایی مانند «CME» از این روش استفاده میکنند که منجر به سرکوب قیمتی بیت کوین و ثبت رکورد در میزان موقعیتهای باز قراردادهای آتی این رمزارز میشود.
با وجود ثبات قیمت فعلی، بسیاری از کارشناسان معتقدند که عوامل بنیادی حامی رشد بیتکوین همچنان قوی هستند. «لری فینک»، مدیرعامل «بلکراک» ابراز امیدواری کرده و میگوید که با تبدیل بیتکوین به یک محافظ در برابر تورم، تقاضای واقعی در نهایت ممکن است اثرات این استراتژیهای معاملاتی را خنثی کرده و به رشد پایدار قیمت در آینده منجر شود.
آیا ETFها در بحبوحه رکود به رشد بیت کوین دامن میزنند؟