لو رفتن عجیب اطلاعات پایگاه موشک‌های هسته‌ای اسرائیل و مقر سری آمریکا

روزنامه هاآرتص فاش کرد یک طرف ناشناس توانسته به هویت صدها سرباز و غیرنظامی که در پایگاه‌های حساس نظامی کار می‌کردند با استفاده از نفوذ به یک اپلیکیشن ورزشی در گوشی‌ها دست یابد. این یک رخنه امنیتی است که مقامات شروع به بررسی آن کردند.

به گزارش هاآرتص، این طرف ناشناس در اپلیکیشن استراوا که برای ورزشکاران طراحی شده است، یک حساب کاربری جعلی ایجاد کرد و توانست هویت و محل سکونت صدها اسرائیلی در پایگاه‌های حساس را که برخی از آنها مقر اطلاعات و حتی انبارهای موشک‌های هسته‌ای هستند، پیدا کند.

این روزنامه اسرائیلی نوشت یک متخصص فعالیت‌های مشکوک را در برنامه معروف استراوا زیر نظر داشت و متوجه یک حساب جعلی شد که برای ایجاد ده‌ها مسیر جعلی دویدن در داخل پایگاه‌های هوایی و اطلاعاتی فعالیت می‌کرد و این مسئله به او اجازه می‌داد هویت کسانی را که از آن استفاده می‌کنند، بداند.

بعدا با مقامات امنیتی تماس گرفته شد تا آنها را از نقض امنیتی مطلع کنند.

این طرف ناشناس فعالیت مشکوک خود را در ژوئیه گذشته با ایجاد یک حساب کاربری جعلی در اپلیکیشن مذکور آغاز کرد و طی چهار روز ۶۰ مسیر دو را در ۳۰ پایگاه ثبت کرد و مدعی شد که در واقع مسیرها را تکمیل کرده است. این مسئله شک و تردیدهایی را ایجاد کرد چراکه پایگاه‌ها در مناطق دور از هم هستند و حتی برخی از آنها دیگر اصلا وجود ندارند، مانند پایگاه سدی دوف در نزدیکی تل آویو.

از جمله تأسیساتی که داده‌ها از آنها جمع آوری شد، پایگاه هوایی تل نوف، پایگاه‌های دریایی در اشدود و ایلات، مقر یگان معروف ۸۲۰۰ در قدس اشغالی و حتی انبارهای تسلیحاتی در پایگاه سدوت میخا بود که گمان می‌رود موشک‌های هسته‌ای در آنجا ذخیره شده است. همچنین یک پایگاه آمریکایی که تا سال گذشته مخفی بود و در کوه‌های هارکرن مستقر است.

کاربران استراوا مسیرهای دویدن در حال اجرا را که تکمیل می‌کنند، ثبت می‌کنند، سپس در سرورهای برنامه ذخیره می‌شوند که این مسئله به طرف ناشناس اجازه می‌دهد با سوء استفاده از یک نقض در تنظیمات امنیتی به آنها دسترسی پیدا کند.

هاآرتص به نقل از متخصصان نوشت واضح است که فعالیت طرف ناشناس برای جمع آوری داده‌های اطلاعاتی بوده و بر تأسیسات نظامی، مکان و عملکرد آنها متمرکز است.

به گزارش این روزنامه اسرائیلی، وزارت جنگ و سرویس‌های امنیتی تا زمانی که در این زمینه با آنها تماس گرفته نشده بود متوجه این نقض امنیتی نشده بودند. این روزنامه تاکید کرد این نقض از سال‌ها پیش وجود داشته است.

در سال‌های اخیر رژیم صهیونیستی در معرض نقض‌های امنیتی مشابهی قرار گرفته است که گمان می‌رود بخشی از حملات سایبری گسترده‌ای باشد که برخی از مقامات اسرائیلی مدعی هستند ایران پشت آن قرار دارد. آخرین حمله سایبری یک هفته پیش بود که یک گروه هکری اطلاعات حساسی را در مورد مقامات ارشد فعلی و سابق اسرائیل در اینترنت افشا کرد.


لو رفتن عجیب اطلاعات پایگاه موشک‌های هسته‌ای اسرائیل و مقر سری آمریکا

بیشتر بخوانید