«سر یک زن»(Gordina de Groot) اثر «وینسنت ونگوگ» نقاش برجسته هلندی توسط موزه «نوردبرابانتس» در «سرتوخنبوس» شهری واقع در هلند خریداری شد.
«آرتنت» نوشت، موزه «نوردبرابانتس» این نقاشی که در سال ۱۸۸۵ میلادی توسط «ونگوگ» نقاشی شده است را از یک فروشنده و مجموعهدار آثار هنری ساکن لندن به نام «دنیل کاتز» خریداری کرده است. مجموعهدار آثار هنری این نقاشی را سال گذشته در حراجی کریستیز خریداری کرده بود.
مسئولان موزه «نوردبرابانتس» برای خرید این نقاشی که درحقیقت پرترهای از یک زن روستایی است ۹.۳۴ میلیون دلار پرداخت کردهاند و به این ترتیب این نقاشی به یکی از گرانترین نقاشیهای «ونگوگ» تبدیل شد که تاکنون توسط یک موسسه خریداری شده است.
«کاتز» این نقاشی را در جریان حراج آثار قرن بیستم و بیست و یکم کریستیز که فوریه سال گذشته برگزار شده بود، خریداری کرد. در آن زمان ارزش این نقاشی بین ۱.۳ الی ۲.۶ میلیون دلار برآورد شده بود. در آن زمان پیش از اینکه نقاشی به مزایده گذاشته شود به مدت ۱۲۰ سال در یک مجموعه خانوادگی نگهداری شده بود.
موزه «نوردبرابانتس» از سال ۲۰۱۶ تاکنون پنج نقاشی «ونگوگ» را خریداری کرده است.
«وینسنت ونگوگ» ـ نقاش نامدار هلندی ـ اکنون به عنوان یکی از تأثیرگذارترین نقاشان پست امپرسیونیسم شناخته میشود. او در ۳۰ مارس ۱۸۵۳ در ایالت برابانت هلند نزدیک مرز بلژیک به دنیا آمد. برخی از مشهورترین کارهای او در سه سال پایانی عمرش خلق شدند.
با اینکه او گاهی در دوران کودکی طراحی میکرد، اما استعداد هنری او تا حد زیادی تا سن ۲۷ سالگی کشفنشده باقی مانده بود.
امروزه این هنرمند هلندی را برای سبک منحصربفردی میشناسیم که در خلق تابلوهای نقاشی خیرهکنندهاش به کار میبرد. حالا تشخیص منظرههای چشمنواز، پرترههای تاثیرگذار و طبیعتهای بیجان سرزندهای که با استفاده از رنگهای ضخیم، ضربات قلممو سریع و ترکیب رنگ با نشاط او خلق شدهاند، کار دشواری نیست. البته آثار هنری «ونگوگ» از همان ابتدا این ویژگیهای مشخص را شامل نمیشدند و سبک ویژه او به مرور زمان و در طول مراحلی متفاوت زندگی کوتاه او شکل گرفت.
«ونگوگ» یک روز در اتاقی در مهمانخانهای واقع در شهر «اور سور اواز» از خواب برخاست و به روال هر روز با بومی در دست برای نقاشی کردن از مهمانخانه خارج شد. همان شب با زخمی کشنده ناشی از شلیک گلوله به مهمانخانه بازگشت و دو روز بعد یعنی در ۲۹ جولای ۱۸۹۰ درگذشت.
نقاشی ۹ میلیون دلاری «ونگوگ» در موزه هلندی