پیجرها منفجر شده لبنان کجا تولید شدند؟

در محله‌ای آرام در پایتخت مجارستان در یک دوبلکس، مقر شرکتی قرار دارد که با ساخت پیجرهایی مرتبط است که در لبنان و سوریه به‌عنوان بخشی از عملیات آشکار رژیم صهیونیستی علیه گروه مقاومت حزب‌الله لبنان منفجر شدند.

شرکت «بی‌ای‌سی کانسالتینگ» (BAC Consulting) طبقه همکف ساختمانی ساده در بوداپست را با سایر شرکت‌ها به اشتراک می‌گذارد. صبح چهارشنبه، خبرنگاران آسوشیتدپرس نام چندین شرکت از جمله بی‌ای‌سی را دیدند که بر روی تکه‌های کاغذ چاپگر نصب شده و روی یک پنجره چسبانده شده بود. این شرکت در ثبت خود، ۱۱۸ فعالیت رسمی شامل تولید شکر و روغن، خرده‌فروشی جواهرات و استخراج گاز طبیعی را فهرست کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، شرکت بی‌ای‌سی هزاران دستگاه پیجری را که در روز سه‌شنبه در یک حمله هماهنگ جان دست‌کم ۱۲ تن از جمله دو کودک را گرفته و حدود ۲۸۰۰ تن را زخمی کردند، تهیه کرده بود. حزب‌الله و دولت لبنان، قویا رژیم صهیونیستی را از این بابت محکوم کرده‌اند.

علاوه بر این، حملات بیشتری در روز چهارشنبه گزارش شد، زمانی که دستگاه‌های واکی‌تاکی ژاپنی (بیسیم) و تجهیزات خورشیدی در چندین بخش از لبنان منفجر شدند. به گفته وزارت بهداشت لبنان، موج دوم حملات دست‌کم ۲۰ کشته و بیش از ۴۵۰ زخمی بر جای گذاشته است.


مدیرعامل شرکت «گلد آپولو»

شرکت تایوانی که نام تجاری آن در پیجرهای منفجرشده به چشم می‌خورد، «گلد آپولو» (Gold Apollo) است که چهارشنبه مدعی شد اجازه استفاده از نام خود را در دستگاه‌ها به یک شرکت مستقر در مجارستان داده است. گلد آپولو در بیانیه‌ای گفت: «بی‌ای‌سی مجاز است از مارک تجاری ما برای فروش محصولات در مناطق تعیین‌شده استفاده کند، اما طراحی و ساخت محصولات صرفا بر عهده بی‌ای‌سی است.»

یک سخنگوی دولت مجارستان هم گفت پیجرها هرگز در مجارستان نبوده‌اند و شرکت بی‌ای‌سی صرفا به‌عنوان یک واسطه عمل می‌کرد.


دفتر شرکت «بی‌ای‌سی» بوداپست

در همین حال روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به موج اول انفجارها در لبنان طی روز سه‌شنبه در ارتباط با پیجرهایی که گمان می‌رفت از تایوان یا شرکت زیرمجموعه آن در بوداپست به لبنان ارسال شده باشد، گزارش داد، رژیم صهیونیستی یک شرکت ساختگی به نام B.A.C تأسیس کرده و آن را به‌عنوان یک تولیدکننده بین‌المللی پیجر مستقر در مجارستان جا زده بود.

طبق این گزارش، حداقل ۲ شرکت پوششی دیگر برای پنهان کردن هویت افسران اطلاعاتی رژیم صهیونیستی درگیر این ماجرا ایجاد شد. این پیجرها حاوی باتری‌هایی بودند که مواد منفجره «پتن» (PETN) داشتند و اسرائیل در تابستان ۲۰۲۲ ارسال این پیجرها را به تعداد کم به لبنان آغاز کرد و سپس تولید را افزایش داد.

در این گزارش آمده است که محموله‌های پیجر در تابستان افزایش یافت و هزاران عدد بین افسران و متحدان حزب‌الله لبنان توزیع شد. مواد منفجره از راه دور با پیامی به زبان عربی که ظاهرا از سوی رهبری حزب‌الله ارسال شده بود، منفجر شدند. این عملیات در روز سه‌شنبه اجرا شد و به دنبال آن انفجارهای دیگری از دستگاه‌های مخفی بمب‌گذاری شده در روز چهارشنبه انجام شد.


مقر بی‌ای‌سی

روز چهارشنبه سخنگوی بین‌المللی نخست‌وزیر مجارستان در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «مقامات تایید کرده‌اند که شرکت مورد نظر یک واسطه تجاری است و هیچ سایت تولیدی یا عملیاتی در مجارستان ندارد. این شرکت یک مدیر در آدرس اعلام‌شده خود ثبت کرده است و دستگاه‌های ارجاع شده هرگز در مجارستان نبوده‌اند.»

او اشاره‌ای نکرد که این پیجرها در کجا ساخته شدند و افزود که سرویس‌های امنیت ملی مجارستان با شرکای بین‌المللی همکاری می‌کنند و این موضوع هیچ خطری برای امنیت ملی مجارستان ایجاد نمی‌کند.

زن مرموز مرتبط با انفجارهای لبنان

بر اساس گزارش ثبت شرکت، بی‌ای‌سی کانسالتینگ که در ماه مه ۲۰۲۲ به‌عنوان یک شرکت با مسوولیت محدود به ثبت رسید، در سال ۲۰۲۲ به میزان ۷۲۵۰۰۰ دلار و در سال ۲۰۲۳ درآمد ۵۹۳۰۰۰ دلار داشت. مدیر عامل آن خانم «کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو» است که خود را در لینکدین به عنوان یک مشاور استراتژیک و توسعه‌دهنده کسب و کار با مدرک دکترا معرفی می‌کند.


«کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو»

خبرگزاری آسوشیتدپرس تلاش کرد از طریق ایمیل و سایت‌های رسانه‌های اجتماعی به این زن مرموز برسد، اما پاسخی دریافت نکرد. مشخص نیست که در صورت وجود، این فرد یا بی‌ای‌سی چه ارتباطی با حمله مرگبار لبنان داشتند.

کریستیانا خود را به‌عنوان یک فیزیکدان و مشاور پروژه‌هایی برای حل مسائل زیست محیطی و سیاسی توصیف می‌کند. او در سال ۲۰۲۲ مقاله‌ای را برای کنفرانس یونسکو در مورد مدیریت آب زیرزمینی نوشت.

در میان سایر سمت‌ها، او عضو هیئت مدیره «موسسه ارث چایلد» دیده می‌شود اما این گروه کریستیانا را در فهرست اعضای هیئت مدیره خود در وب‌سایتش معرفی نکرده است. این خانم همچنین خود را مشاور استراتژیک سازمان‌های بین‌المللی بزرگ مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و آژانس بشردوستانه «کر» و همچنین عضو شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر معرفی کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرد که فردی به نام کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو به مدت ۹ ماه در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در آژانس کارآموز بوده است. اما دیگر روابط را نمی‌توان تأیید کرد.


دفتر بی‌ای‌سی

وب‌سایت شرکت صوری بی‌ای‌سی کانسالتینگ که از روز چهارشنبه در دسترس نیست، زمینه‌های تخصصی این شرکت را به‌عنوان «محیط زیست، توسعه و امور بین‌الملل» توصیف می‌کرد. تماس‌های تلفنی با شماره ذکر شده برای این شرکت هم بی‌پاسخ ماند.

زنی که روز چهارشنبه از ساختمان بوداپست که مقر این شرکت است بیرون آمد، گفت که این مکان به عنوان خدماتی برای ارائه آدرس به شرکت‌ها استفاده می شود. او نام خود را نگفت و خودش را معرفی نکرد.

حساب‌های رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهند که بارسونی-آرسیدیاکونو در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن و دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی تحصیل کرده است. او همچنین مقالات علمی منتشر شده‌ای در مورد یونیزاسیون آب، تغییرات آب و هوا و سایر موضوعات در علوم طبیعی ارسال کرده است. یک حساب کاربری اینستاگرام بسیاری از «عکس‌ها و طرح‌های او از سراسر جهان» را نشان می‌دهد.

در همین حال رسانه عبری «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد که سرنوشت شرکتی که ظاهرا تولیدکننده پیجر بوده و بی‌ای‌سی معرفی شده، پس از انفجارهای لبنان در هاله‌ای از ابهام فرو رفته است و مدیر عامل این شرکت دخالت در آن را رد می‌کند.

طبق این گزارش، زن ذکر شده به‌عنوان مدیر عامل آن ادعا می‌کند که او صرفا یک «کارگزار» است. آدرس شرکت فهرست‌شده به یک اقامتگاه خصوصی اشاره دارد و وب‌سایت آن شرکت که پر از تصاویر کلی و توضیحات مبهم پروژه‌ها بود، از آن زمان حذف و از دسترس خارج شده است.

با این حال، رسانه عبری گزارش داد که «کریستیانا آرسیدیاکونو-بارسونی» که نامش به‌عنوان مدیر عامل بی‌ای‌سی ذکر شده است، طی تماسی با یک خبرگزاری ایتالیایی هرگونه دخالت در این ماجرا را رد کرد و قبل از قطع سریع تماس گفت: «من پیجر نمی‌سازم. من فقط یک دلال هستم. فکر می‌کنم شما شخص اشتباهی را گرفته‌اید.


«کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو»

جست‌وجو درباره منشا ابزارها و تجهیزات غیرنظامی که در دستان نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در لبنان منفجر شد، تماما به زنی مرموز منتهی می‌شود که خود را به‌عنوان دکتر «کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو» معرفی کرده است. دکترای او که ظاهرا از دانشکده اقتصاد لندن است، حوزه‌هایی را پوشش می‌دهد که هیچ ارتباطی با توسعه، ساخت یا تهیه دستگاه‌های ارتباطات سیار ندارند.

گرچه «هسو چینگ-کوآنگ»رئیس شرکت قدرتمند تایوان گلد آپولو در تایپه می‌گوید که سه سال پیش مجوز بی‌ای‌سی را صادر کرد تا پیجرهایی را شبیه به ساخته‌های شرکت گلد آپولو بسازد، با این حال، هیچ اثری از چنین معامله‌ای با بی‌ای‌سی وجود ندارد.

همچنین خانم بارسونی-آرسیدیاکونو به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت: «خب، من این پیجرها را نمی‌سازم. من فقط واسطه هستم. فکر کنم شما اشتباه متوجه شدید.»

خبرنگار شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به بوداپست و به‌سراغ دفتر شرکت بی‌ای‌سی رفته و به صراحت می‌گوید این یک شرکت واقعی نیست و سرویس اطلاعاتی که کار را انجام داده، نیاز به یک شرکت صوری داشته تا بتواند اطمینان دهد همه چیز درست است. او همچنین می‌گوید اطلاعات پروفایل لینکدین هم صحت ندارد.


این خبرنگار اسرائیلی می‌گوید: «داستان این است. این شرکت مجارستانی است که دستگاه‌های پیجر را که در پایتخت لبنان منفجر شد، ارائه کرد. ما سعی خواهیم کرد کمی نزدیک‌تر شویم. ما در یک منطقه حاشیه‌ای از بوداپست، پایتخت مجارستان هستیم. سازمان اطلاعات به من یادآوری کرد که ما نمی‌دانیم چه کسی این عملیات را انجام داده است. به یک شرکت ساختگی نیاز بود که به یک شرکت واقعی وصل شود تا حزب‌الله آن را باور کند و دستگاه‌های پیجرش را بخرد و از این رو همه چیز ظاهرا طبق وب‌سایت شرکت است. دفاتر آن نمایه مدیر عامل لینکدین دارند هیچ کدام از اینها درست نیست. دقیقا پیجرها کجا تولید شدند؟ نمی‌توانیم دقیقا به شما بگوییم که چگونه به دست حزب‌الله رسیدند. نمی‌توانیم دقیقا به شما بگوییم، اما حزب‌الله متقاعد شده بود که یک شرکت واقعی پشت این دستگاه‌ها قرار دارد.»


پیجرها منفجر شده لبنان کجا تولید شدند؟

بیشتر بخوانید