به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، در جدیدترین گزارش «چشمانداز غذایی جهان» سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیشبینی شده است، تولید غلات ایران در سال 2023 به 18 میلیون و 800 هزار تن خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، ایران در سال زراعی جاری 13 میلیون تن گندم تولید خواهد کرد که با رقم سال گذشته تفاوتی نخواهد داشت. ایران در سال 2022 نیز 13 میلیون تن گندم کرده بود. متوسط تولید گندم ایران در سال 2019 تا 2021 نیز برابر با 12.9 میلیون تن بوده است.
با توجه به اینکه ایران در سال گذشته 5 میلیون تن گندم وارد کرده است و این رقم در سال جاری به 4 میلیون تن کاهش مییابد، پس ایران امسال یک میلیون تن گندم کمتر نیاز دارد که وارد کند.
* ایران همچنان سیزدهمین تولیدکننده گندم در جهان
ایران در سالهای 2021 و 2022 سیزدهمین تولیدکننده گندم جهان بود انتظار میرود، امسال نیز این جایگاه را حفظ کند.
بر اساس این گزارش، ایران در سال گذشته 1.1 میلیون تن ذرت تولید کرده که امسال به 900 هزار تن خواهد رسید. تولید جو در ایران نیز همانند سال گذشته 3 میلیون تن خواهد بود و تغییر نخواهد کرد.
بر اساس برآوردهای فائو، تولید برنج ایران در سال رزاعی جاری نسبت به سال گذشته کاهش خواهد یافت و به یک میلیون و 900 هزار تن خواهد رسید. میزان تولید برنج ایران در سال گذشته 2 میلیون و 300 هزار تن بوده است.
اگرچه میزان تولید کاهش مییابد اما برآوردهای این نهاد بینالمللی از کاهش واردات برنج در سال 2023 خبر میدهد.
بر اساس برآوردهای فائو، ایران در سال گذشته یک میلیون و 800 هزار تن برنج وارد کرده که این رقم امسال به یک میلیون و 600 هزار تن خواهد رسید.
چین با تولید حدود 143 میلیون تن بزرگترین تولیدکننده برنج جهان است و پس از آن هند با تولید حدود 131 میلیون تن در رتبه دوم و بنگلادش با تولید حدود 38 میلیون تن در جایگاه سوم قرار دارند.
* افزایش تولید گوشت گاو و گوسفند
بر اساس برآوردهای سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد، ایران در سال جاری 2 میلیون و 552 هزار تن انواع گوشت تولید خواهد کرد که در این میان، تولید گوشت گاو و گوسفند افزایش و تولید گوشت مرغ کاهش خواهد یافت.
تولید گوشت گاو ایران به 371 هزار تن و تولید گوشت گوسفند به 295 هزار تن افزایش خواهد یافت اما تولید گوشت مرغ به یک میلیون و 877 هزار تن کاهش خواهد یافت.
* ایران بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا
بر اساس این گزارش، ایران در سال 2022 هفت میلیون و 840 هزار تن شیر و لبنیات تولید کرده است که نسبت سال قبل از آن افزایش یافته است.
از این رقم، یک میلیون و 583 هزار تن صادر شده است و تنها 86 هزار تن واردات صورت گرفته است که نشان میدهد، 13 درصد شیر و لبنیات تولیدی ایران در این سال به کشورهای دیگر صادر شده است.
از طرفی، با توجه به میزان صادرات محصولات لبنی در آسیا، ایران 17 درصد صادرات محصولات لبنی این قاره را در اختیار دارد. کل صادرات شیر و لبنیات کشورهای قاره آسیا در سال گذشته 9 میلیون و 148 هزار تن بوده است.
همچنین ایران در سال 2022 ، بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا بوده و انتظار میرود در سال جاری نیز همین جایگاه را داشته باشد.
پایان پیام/