زائران زمان تشرف به زیارت اربعین را کاهش دهند

بازه زمانی پیشنهادی برای زیارت اربعین حداکثر 2 هفته پیش‌بینی شده است. از طرفی هم حضور بیش از 30 روز در عراق، علاوه بر جریمه، ممنوعیت ورود به این کشور به مدت 2 سال را به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبر ساز، با لغو ویزای عراق، زائران امسال بدون اخذ ویزا به عراق سفر می‌کنند و در آخرین برنامه ستاد مرکزی اربعین، زائران بدون گذرنامه معتبر هم پس از ثبت مُهر در مراکزی که به زودی اعلام می‌شود، می‌توانند یک بار در ایام اربعین از مرز خارج شده و عازم عراق شوند.

بر همین اساس، زائرانی که گذرنامه آنها منقضی شده یا کم‌تر از ۶ ماه اعتبار دارد؛ امکان خروج از کشور و ورود به عراق در ایام اربعین را بیش از یک بار ندارند.

به گفته امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین، با توجه به تفاهم ایران و عراق، مدت حضور زائران در عراق فقط یک ماه است که البته ما از زائران می‌خواهیم که حضور در عراق را به حداقل برسانند. همچنین بر اساس تصمیم ستاد مرکزی اربعین در سامانه سماح که متقاضیان زیارت اربعین قبل از سفر باید نام‌نویسی کنند، بازه زمانی پیشنهادی حداکثر ۲ هفته است.

با این وجود، در صورتی که زائری بخواهد بیش از یک ماه در عراق حضور داشته باشد، باید به مرز مراجعه کرده و پس از ثبت مُهر خروج، مجدد وارد عراق شود که این امر برای زائرانی با گذرنامه کم‌تر از ۶ ماه اعتبار دارد، امکان‌پذیر نیست. چرا که افراد با گذرنامه کم‌تر از ۶ ماه اعتبار یا منقضی شده، نمی‌توانند بیش از یک بار به عراق وارد شوند.

همچنین اگر زائری بیش از یک ماه در عراق باشد و مدت حضور خود را تمدید نکند یا به مرز مراجعه نکرده و مجدد وارد عراق شود، علاوه بر پرداخت جریمه، از ورود به عراق به مدت ۲ سال محروم خواهد شد.

به گزارش فارس، بیشتر زائران اربعین از نیمه شهریورماه به بعد به زیارت عراق مشرف می‌شوند و بر اساس آخرین آمار، بیش از ۹۰ درصد زائران از مرز زمینی عبور می‌کنند که حدود ۶۵ درصد آنها نیز مرز مهران را برای خروج انتخاب کرده‌اند. این امر در حالی است که مرز خسروی در کرمانشاه نیز با ایجاد ظرفیت‌های مناسب آماده عبور زائران است. همچنین مرزهای شلمچه، چذابه، تمرچین و باشماق نیز به روی زائران اربعین باز است.

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید