به گزارش گروه بینالملل خبر ساز، نشریه آمریکایی «پولیتیکو» دوشنبه (۲۲ اوت) گزارش داد مقامات ایالات متحده احتمالا ارسال تسلیحات خاص به کییف را علناً اعلام نمیکنند.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، در گزارش پولیتیکو آمده است: شایعات حول واشنگتن در حال پخش است مبنی بر اینکه ایالات متحده بیش از آنچه دولت به طور علنی اعلام کرده تسلیحات در اختیار اوکراین قرار داده است.
به ویژه جمعه (۱۶ اوت)، یکی از مقامات بلندپایه پنتاگون طی یک جلسه اذعان کرد که این کشور بدون اعلام علنی، موشکهای ضد رادار هارم HARM را به اوکراین ارسال کرده است. این مقام مسئول گفت: زمانی که ما برای اولین بار ارائه اولیه این موشکها را اعلام کردیم، نحوه توصیف آن در اطلاعیه مشخص نبود. ما توضیح دادیم که در حال ارائه یک قابلیت ضد رادار هستیم.
نشریه آمریکایی اشاره میکند که بعداً «یاهو نیوز» همچنین گمانهزنی کرد که ایالات متحده موشکهای بالستیک تاکتیکی هدایتشونده ATACMS را به اوکراین ارسال کرده است. در این گزارش آمده است: اگر (این مسئله) درست باشد، این برخلاف آنچه دولت (آمریکا) علنا گفته، خواهد بود.
علاوه بر این، منابع پولیتیکو همچنین گفتند که بسته جدید کمکهای نظامی به کییف که هفته گذشته اعلام شد شامل گلولههای توپخانه هدایتشونده اکسکالیبور نیز میشود که در بیانیه رسمی پنتاگون به طور جداگانه ذکر نشده است.
پولیتیکو در ادامه گزارش داد اطلاعیه رسمی را که دولت ایالات متحده در رابطه با بسته کمک اخیر به کنگره تحویل داده بود، به دست آورده است. بر اساس این گزارش، در این سند ذکر شده که تسلیحات ارسال شده به اوکراین به آنچه در این اطلاعیه آمده «محدود» نیست.
این نشریه آمریکایی در پایان تاکید کرده که این گزارش در حد گمانهزنی است و هیچ یک از اعضای دولت آمریکا تایید یا حتی اشارهای به ارسال محمولههای محرمانه تسلیحات به اوکراین نکردند. طبق این گزارش، حتی اگر این محمولهها ارسال شده باشد، احتمال آن که واشنگتن تصمیم محرمانهای را با این رسانه در میان بگذارد، نزدیک به صفر است.
روسیه از پنجم اسفند گذشته (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرد.
روسیه بارها درباره توسعه ناتو در اروپا به ویژه مرزهای خود هشدار داده است. مسکو بر این باور است که به دلیل سیاست خصمانه و روسهراسی غرب، بحران کنونی اوکراین روی داده است. پوتین پیشتر گفته بود که مسکو برای پاسخ گفتن به تحرکات ناتو و گسترش این ائتلاف نظامی غربی به سمت شرق، گزینههای مختلفی دارد.
کشورهای غربی بویژه آمریکا و انگلیس از آغاز بحران، با اعمال انواع تحریمها علیه مسکو و ارسال سلاح و تجهیزات به اوکراین و ممانعت از نشستن کییف سر میز مذاکرات صلح، به درگیریها در این کشور دامن زدهاند. اخیراً معاون وزیر خارجه روسیه گفت این کشور نمیخواهد ایالات متحده به یک طرف درگیری در اوکراین تبدیل شود، اما واشنگتن هشدارها را جدی نمیگیرد.
انتهای پیام/م