نامه نخست وزیر رژیم صهیونیستی به کاخ سفید درباره توافق احتمالی هسته‌ای

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اعتراض به پیش‌نویس توافق هسته‌ای، اذعان کرد که پیشنهاد اروپایی‌ها، با خطوط قرمز واشنگتن مطابقت ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبر ساز، «یائیر لاپید» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته (پنج‌شنبه) در نامه‌ای اعتراضی به دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نوشت که پیش‌نویس توافقی که اتحادیه اروپا به ایران تحویل داده، از خطوط قرمز دولت بایدن تعدی کرده است.

طبق گزارش پایگاه خبری « i۲۴ »، لاپید در نامه خود مدعی شد: «پیش‌نویس توافقنامه اتحادیه اروپا که گفته می‌شد پیشنهاد نهایی آن‌هاست، با اصولی که آمریکایی‌ها به آن پایبند بوده‌ مطابقت ندارد».

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی باری دیگر به تلاش‌های تل‌آویو برای اثرگذاری در روند گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران اذعان کرده و گفت که «اسرائیل با انتقال پیام از طریق کانال‌های پنهان و آشکار خود به آمریکایی‌ها، در تلاش است تا بر مباحث حساسی که این روزها در کاخ سفید درباره احتمال بازگشت به توافق هسته‌ای در جریان است، تأثیر بگذارد».

پیش از این رسانه‌های عبری، به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند که پیام اعتراض‌آمیز لاپید در شرایطی به دست بایدن می‌‌رسد که تل‌آویو می‌داند شخص رئیس جمهور آمریکا و مقامات کاخ سفید از تمام امتیازات مندرج در پیش‌نویس توافق‌نامه ارائه‌شده توسط اتحادیه اروپا به ایران، آگاهی کامل ندارند.

این در حالی است که «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته (پنج‌شنبه) اظهار کرده بود که واشنگتن و تل‌آویو در مورد برنامه هسته‌ای ایران اختلافات تاکتیکی دارند.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه از ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه پیدا کرد و روز دوشنبه با بازگشت هیئت‌های مذاکره‌کننده به پایتخت‌ها به پایان رسید.

برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه «فایننشال‌تایمز» مدعی شده بود که بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای به‌روز‌شده‌ای در خصوص رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

بعد از اتمام دور جدید مذاکرات، مقام‌های آمریکا و اتحادیه اروپا مدعی شدند که یک «متن نهایی» به همه طرف‌ها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود.

انتهای پیام/م

بیشتر بخوانید