بی‌توجهی سهامداران خرد به سیگنال‌های مثبت درباره بورس/ خروج پول حقیقی از سهم‌های پالایشی

فعالان بازار معتقدند، افزایش قیمت کالایی‌ ها و گزارش‌‌های مالی مثبت موجب بهبود تقاضا در بازار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبر ساز، بازار سرمایه در وضعیت خوبی قرار ندارد. شاخص‌های بازار سه جهت گیری متفاوت را در بازار نشان می‌دهند و سهامداران میان روندهای متضاد دچار عدم قطعیت بالایی هستند.

معاملات این روزهای بازار روندهای متفاوتی به خود گرفته است. در یک روز معاملاتی سه روند متفاوت در بورس ظاهر می‌شود. بازار در یک سوم زمان معاملات با رشد همراه بوده و در یک سوم دیگر زمان معاملات ثبات در بازار حاکم می‌شود و در بخش دیگر زمان معاملات بازار نزول را تجربه می‌کند.

فعالان بازار معتقدند افزایش قیمت کالایی‌‌ها و گزارش‌‌های مالی مثبت موجب بهبود تقاضا در بازار خواهد شد. در حال حاضر، عوامل بنیادی موجود در بورس می‌‌توانند اوضاع بد سهامداران را دگرگون کنند. با این وجود، به نظر می‌رسد که معامله ‌گران توجهی به این سیگنال‌های مثبت ندارند.

امروز صورت‌های مالی تلفیقی شرکت فولاد مبارکه (فولاد) منتشر شد که حاکی از افزایش 88 درصدی درآمدهای عملیاتی سال گذشته بود. همچنین سود خالص این شرکت در سال 1400 رشد 120 درصدی داشته است. با انتشار این گزارش، تقاضا برای نماد فولاد افزایش یافت. فولاد بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کرد و بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشت.

* گزارش‌های مثبت سهامداران را برای برگشت به بورس قانع نکرده است

امیر عسگری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبر ساز، گفت: گزارشات خوبی از سوی برخی از شرکت‌‌های پتروشیمی، فلزی و نیز پالایشی‌ها ارائه شده است؛ اما رفتار بازار نشان از آن دارد که این گزارشات سهامداران را قانع به ادامه سرمایه‌گذاری در بورس نکرده است.

وی ادامه داد: برآیند معاملات بازار در هفته گذشته نشان ‌دهنده معاملات بازار با حجم اندک تقاضا و نیز معاملات بدون انرژی بود که این امر باعث شد تا حدی طرف عرضه بر طرف تقاضا غلبه داشته باشد. به‌ طور کلی در این روزها شاهد معاملات ضعیف از سوی سهامداران در این بازار هستیم.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازار سرمایه اکنون در روزهای پرنوسانی قرار دارد که علت عمده این مساله، عدم وجود نقدینگی در بازار است. سیاست‌گذاری ‌های انجام شده در حوزه اقتصاد کلان مانند افزایش نرخ بهره باعث شد تا سرمایه ‌گذاران نگاه بدبینانه ‌تری را نسبت به این بازار پیدا کنند و برداشت بدی از افزایش نرخ بهره بین ‌بانکی داشته باشند.

* کاهش مستمر شاخص‌های بورس

در جریان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس با کاهش 17 هزار و 357 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 423 هزار و 496 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 1.2 درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش 7 هزار و 240 واحدی در سطح 379 هزار و 976 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.87 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 178 واحد پائین آمد و در سطح 18 هزار و 703 واحد قرار گرفت.

* رشد کل معاملات و معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با رشد 37 درصدی به رقم 15 هزار و 957 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه نیز با رشد 51 درصدی به 10 هزار و 502 میلیارد تومان بود که 65 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 22 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 880 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس حدود 18 درصد بوده است.

* رشد خروج سرمایه از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سی و دومین روز متوالی منفی شد و 545 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که رشد 89 درصدی را نسبت به روز گذشته داشته است.

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس)، شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) و آسیاتک (شرکت انتقال داده‌های آسیاتک) اختصاص داشت و نمادهای فولاد (فولاد مبارکه اصفهان)، شپدیس (پتروشیمی پردیس) و سکرد (سیمان کردستان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

در بخش خرید، 64 درصد خریدها توسط حقیقی‌ها و 36 درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است. همچنین در بخش فروش 84 درصد فروش‌ها توسط حقیقی‌ها و 16 درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است.

در بازار امروز شاهد خروج 330 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از نمادهایی با ارزش بازار کمتر از 40 هزار میلیارد تومان و خروج 229 میلیارد تومان از نمادهای با ارزش بازار بیش از 40 هزار میلیارد تومان بوده‌ایم.

* رشد مازاد عرضه در پایان معاملات بازار سرمایه

در جریان معاملات روز یکشنبه، تعداد 106 نماد با رشد قیمت و 519 سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند.در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 33 درصد افزایش یافت و به 229 میلیارد تومان رسید. ارزش صف‌‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته کاهش 8 درصدی داشت و در رقم 99 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای سکرد (شرکت سیمان کردستان)، قلرست (شرکت قند لرستان) و فگستر (شرکت گسترش صنایع روی ایرانیان) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد تکنو (شرکت تکنو تار)، انرژی3 (سایر اشخاص بورس انرژی) و سصفها (سیمان اصفهان) تعلق داشت.

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید