چرا برخی از حضور میدانی مسؤولان در سیل عصبانی شدند؟

حضور میدانی شهردار تهران، وزیر کشور و مسوولان استانی در پی وقوع سیل در مناطقی از استان تهران با واکنش مثبت مردم همراه شد اما برخی نیز از این حضور عصبی شدند و واکنش‌هایی از خود نشان دادند. علت این عصبانیت را در این گزارش بررسی کرده‌ایم.

فارس پلاس؛ روایت روز: هفته قبل هواشناسی در هشدارهایی مکرر خبر از افزایش بارش‌ها، سیلابی‌ شدن رودخانه‌های فصلی و آب‌گرفتگی معابر، در برخی نقاط کشورمان داد. امام‌زاده داوود تهران یکی از نقاطی بود که درگیر این مخاطره شد. نصف شب و در همان ساعات اولیه این سیل مسوولان استانی در محل حاضر شدند. صبح اول وقت نیز شهردار تهران و وزیر کشور به منطقه رفتند و تصاویر این حضور در فضای مجازی منتشر شد. بعدتر معاون اول رئیس جمهور نیز عازم منطقه شد. برخی نمایندگان مجلس هم در میان مردم سیل‌زده حاضر شدند.

واکنش مردم از این حضور به جهت حل و رفع سریع مشکلات همراهی با نیروهای امدادی و ابراز رضایت از گسیل امکانات به منطقه بود.

اما این حضور میدانی و پیگیری حل مشکلات مردم به مذاق برخی خوش نیامد. تخریب‌ها شروع شد. حضور مسوولان در میدان را شو و نمایش نامیدند و مسوولان را متهم به پوپولیسم کردند.

شرق در تیتر یک امروز خود با عنوان «عکس‌ها نتیجه عکس داشت» نوشت: « شهردار تهران در‌حالی با کت و شلوار در میدان حاضر شده و عکس با لباس گل‌آلود گرفته است که طبق قانون شهرداری تهران مجاز به صرف هزینه و امکانات تهران خارج از محدوده شهری تهران نیست؛ زیرا روستای امامزاده داوود از‌جمله روستاهای زیر‌مجموعه بخشداری کن است و‌ دهیاری مستقل خود را دارد.»

محمد پاداش از فعالان رسانه‌ای در پاسخ به این شبهه نوشت: « اولا طبق دستور رئیس جمهور، تمام امکانات شهرداری تهران، ستاد مدیریت بحران و هلال احمر برای امدادرسانی به سیل‌زدگان امامزاده داود باید بسیج می‌شدند که شدند. دوما شهردار تهران جانشین وحیدی (وزیر کشور) در ستاد مدیریت بحران است. پس حضورش در صحنه توجیه دارد.»

مدیرمسوول آفتاب یزد هم در یادداشتی نوشت: « حضور‭ ‬برخی‭ ‬مسئولان‭ ‬ستاد‭ ‬بحران‭ ‬در‭ ‬بین‭ ‬مردم‭ ‬داغدیده‭ ‬و‭ ‬تا‭ ‬کمر‭ ‬در‭ ‬گل‭ ‬و‭ ‬لای‭ ‬رفتن‭ ‬دیگر‭ ‬نمایشی‭ ‬شده‭ ‬و‭ ‬آنچنان‭ ‬دردی‭ ‬را‭ ‬دوا‭ ‬نخواهد‭ ‬کرد»

روزنامه ابتکار هم در مطلبی نوشت: « سیل آمده و ما فقط دستپاچه این سو و آن سو دویده‌ایم؛ و یکی دو هشدار بیلان مدیریت بحران ما شده است. اخیرا هم باب شده که مسوولان متعدد جهت عکس تازانو در گل باهم مسابقه میگذارند.»

محمدعلی ابطحی هم در توییتی نوشت: « به فتوای من حلال است که از پول بیت المال پوتین و شلوارکار برای مسئولان خریداری شود تا بتوانند خدمت بیشتری به سیلزدگان‌بکنند. تازه با این پاهای بی کفش و شلوارهای گِلی خدای نکرده بوی ریا می دهد و خدا غضب میکند! به همه خانواده های عزادار سیل تسلیت میگم #سیل».

چرا اصلاح‌طلبان عصبانی هستند؟

افکار عمومی هنوز نحوه مدیریت دولت متبوع این جریان را در سیل سال‌های ۹۷ و ابتدای ۹۸ فراموش نکرده است. اواخر سال ۹۷ خوزستانی‌ها درگیر سیل شدند. روزها گذشت و دولت اقدامی نکرد. تا اینکه خبر آمد «رفیع» به طور کامل زیر آب رفت. فرمانده کل سپاه دستور ارسال تمام تجهیزات سپاه به خوزستان را صادر کرده بود اما دولت همچنان نظاره‌گر بود. استاندار خوزستان دستور تخلیه «رفیع» را صادر کرد. بالاخره بعد از مدتها رئیس جمهور وقت دستور رسیدگی به سیل‌زدگان را به وزیر کشور صادر کرد. اما این هم فقط یک دستور بود. تا مدیران بازنشسته‌ای که دولت به کار گرفته بود بخواهند به خود بجنبند سیل کار خود را کرده بود. سیل استانهای لرستان، گلستان و ایلام و ... را در هم کوبید اما مدیریت پشت میزی مدیران سالخورده دهه ۶۰ و روحیه اشرافی‌گری‌شان اجازه تحرک و رسیدگی به معضل سیل را به دولت نمی‌داد.

اکنون رقیب این جریان سیاسی با دولتی جوان و مدیرانی پای کار در صحنه حاضر شده‌اند. قاب تصویر مدیریتی کشور در حال تغییر است. اکنون مردم به جای آنکه رئیس جمهور و مدیران کشور را فقط از تلویزیون ببینند تا کمر در گل میان خود می‌بینند. این تصویری است که برای اصلاح‌طلبان دردناک است. نه امکان خلق چنین تصویری را دارند و نه طاقت خلق آن را توسط دیگران!

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید