گروه زندگی : ارتباط زیاد کودکان و نوجوانان با فضای مجازی و اینترنت، این روزها در جامعه ما پس از چند سال شیوع ویروس کرونا و دوری از مدرسه همچنان آسیب های خود را دارد. خیلی از خانوادهها نگران درگیری و اعتیاد بچههایشان به گوشیهای همراه و فضای مجازی هستند یا نمیتوانند آنها را در این فضاها تنها بگذارند و خیالشان جمع باشد، به طوریکه مطالبات چندی در خبر ساز مبنی بر کنترل و مدیریت این فضا هم از سوی مسئولان وزارت ارتباطات و دولت و هم محدود کردن اینترنت ثبت شده است.
از مدت ها قبل خبر ساز در قالب گزارش ها و مصاحبه هایی نسبت به این آسیب ها واکنش نشان داده و از مسئولان در این زمینه چاره جویی کرده و حال شنیده شده که وزیر ارتباطات در ارتباط با فعال سازی سرویس محدود اینترنت برای دسترسی کودکان به محتواهای مختلف اینترنتی خبر داده است.
اخیرا نیز پویشی با عنوان «هشدار از فضای ناامن مجازی برای کودکان معصوم» در فارس من ثبت شده و مطالبات جدی در ارتباط با محدود کردن فضای مجازی و امن شدن آن برای کودکان و نوجوانان دارد.
طبق آمار موجود در کشور دو سال پیش که تازه کرونا در کشور شایع شده بود و بچه ها نیز به مدرسه نمی رفتند، طرح سیم کارت های کودک و نوجوان مطرح و به اجرا رسید ، منتها از سوی خانواده ها مورد استقبال قرار نگرفت و وزارت ارتباطات نیز در این زمینه پیگیری خاصی صورت نداد.
حال پس از چند سال وزیر ارتباطات در ارتباط با این موضوع واکنش نشان داده و مطرح کرده که تا دو هفته دیگر اینترنت کودکان رونمایی میشود و با فعال شدن این سرویس دسترسی بچهها به محتواهای نامناسب محدود میشود. وی همچنین مطرح کرده که امکان تغییر شیوه دسترسی به حالت بزرگسال نیز در این اینترنت ها وجود دارد و والدین هر زمان که بخواهند می توانند از سرویس بزرگسالان استفاده کنند.
حال باید منتظر ماند و دید که این اینترنت به چه صورت ، در چه فضا و با چه محدودیت ها و امکاناتی ایجاد میشود تا خانواده ها استقبال کنند و طرح با موفقیت جلو برود.
انتهای پیام/