خبر ساز ـ ریحانه جلالی؛ میخواهم راوی سفری باشم که سوغاتش امید بود، از ریحانه شروع میکنم، دخترکی زیبارو که چادر مشکیاش بوی خدا میداد، بوی یاس، بوی خون پدر شهیدش محمد.
نگاهش میکنم، با قد و نیم قد کوتاهش، استوار ایستاده است، گویی استواری را پدر در رگهای نحیفش تزریق کرده باشد! محکم و رسا نامش را بر زبان جاری میکند، آن دم که دستهگل خوشامدگویی را به دستان رئیسجمهور سپرد: «من ریحانهام، فرزند شهید محمد زهرهوند از شهدای تکاور تیپ 71 سپاه روحالله».
یاد مراسم آسمانی شدن پدرش افتادم، در میان انبوهی از مردم که برای بدرقه پدرش آمده بودند، دستانش را به دستان مادر گره زد و روسری کوچکش را محکم گرفت، گویی با سن کمش میدانست که پدرش برای چه آسمانی شده است!
غرق در صدای رسای ریحانه بودم که ناگاه خود را در میان کارگرانی با لباس و دستانی از جنس کار دیدم، در آنجا که سالنهایش تاریک بود، نوری از امید با شدت میتابید و من مات و مبهوت کارگرانی شدم که گویا کف خیابان ریختنهای چند ماه قبلشان را به چرخش امروز چرخهای کار به یمن دولت اتقلابی و جهادی بخشیده بودند.
نه خبری از بگیر و ببند تیمهای حفاظتی و امنیتی بود و نه از ماشینهای آنچنانی، حتی از ریخت و پاشها هم خبری نبود.
در چهره تکتک کارگرانی که مینگریستم دیگر خبری از ترس و دلهره بیپولی و بیکاری نیافتم، واژهای امیدآفرین گوشم را نوازش کرد، واژههایی که در پس ناامیدی این روزهای سخت اقتصادی در مقابل چشمانم به رقص در آمده بودند.
رئیسجمهور در جمع کارگران آذرآب با قاطعیت گفت: «کاری میکنیم ظرفیت کارگری کارخانه به ظرفیت ۳ هزار نفر سابق بازگردد»، با خود گفتم حتی اگر این واژهها محقق نشود، اما امیدآفرینیاش هم قشنگ است.
باید راهی شهری میشدیم که نامش امروز در جهان میدرخشد، زادگاه امام (ره)، او که انقلابی عظیم در جهان رقم زد و نام خمین را در تاریخ این مرز و بوم ماندگار کرد.
در نقشه که نگریستم، رنگ سه نقطه متفاوت بود، دیار آفتاب به رنگ زرد میدرخشید و کرمان و همدان آبی دریایی و چشم انتظار سفر...
فاصله زیاد، اما لحظات رسیدن کوتاه بود، در چشم به هم زدنی خود را در آرامبخشترین و دنجترین خانه دیدم، بیت امام، چقدر آرامش و سکوتش مملو از حس لذت بود.
به عنوان راوی خبرهای سفر رئیسجمهور به همراه آیتالله رئیسی از خانه پدری و محل تولد امام خمینی (ره) بازدید کردیم و ضمن قرائت فاتحه یاد بنیانگذار کبیر انقلاب را گرامی داشتیم.
در چند متری آن سوتر صدای خوشحالی و بیقراری مردمی را شنیدم که بیصبرانه منتظر دیدن رئیسجمهورشان بودند، چه شوقی به آسمان پرید در لحظه حاضر شدن رئیسجمهور در میان مرد و زن ولایی مصلی شهر خمین.
افتتاح بزرگترین خط تولید پنلهای خورشیدی کشور
بزرگترین خط تولید پنلهای خورشیدی کشور با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات که در خمین به بهرهبرداری رسید، راهی شهر خودمان شدیم، اراک، مهمان همیشگی هم بود، آلودگی را میگویم.
دیدار با نخبگان و خانواده معظم شهدا
در نقطهای از سالن استانداری مرکزی جمعی از فرهیختگان، خانواده معظم شهدا و نخبگان گرد هم آمدند تا گپ و گفتی با رئیسجمهور داشته باشند.
رئیسجمهور در جمع صمیمی نخبگان از لزوم استمرار نشست با نخبگان گفت، از دغدغههایش برای رفع آلودگی هوا، اجرای قانون در مورد بازنشستگان را یک ضرورت قطعی دانست و از روز و شبنشناسی دولت برای مهار تورم.
قرار بعدیمان سالن ورزشی پنج مرداد بود، همانجا که قرار است همزمان با نامش 5 مرداد روز زیر بمباران رژیم بعثی به خاک و خون کشیده شود و رئیسجمهور در چه واژههایی خاطره آن روز شوم را بازگو کرد.
رئیسی گفت: روز اراک یادآور حماسه شرکتهایی است که در این استان پشتیبانی فنی و صنعتی از دفاع مقدس کردند.
وی با بیان اینکه چرا باید آذرآب در پنجم مرداد ماه مورد حمله دشمن قرار گیرد؟ چه کینهای دشمن از آذرآب و شرکتهای این منطقه و کارگران با کفایت این استان دارد؟ دلیل این حمله این بود که دشمن احساس کرد که در واقع این جوانان پشتیبانی فنی و مهندسی جنگ را بر عهده دارند، روز پنجم مرداد که روز اراک نام گرفته یادآور رشادت و شجاعت و حماسهآفرینی و شهادت بیش از ۲۰۰ نفر از مردم این شهر است.
در آنجا در جمع مردمی که بیتفاوت به گرمی هوا و خیزش دوباره کرونا گرد هم آمده بودند تا رئیسجمهورشان را ببیند، رئیسجمهور هوای پاک را حقوق مردم دانست و گفت: حفظ جان و سلامت مردم برای اهمیت بالایی دارد؛ به صنایع مختلف اجازه نخواهیم داد با آلوده کردن هوای استان جان مردم را به خطر بیندازند.
وی همچنین گفت: وظیفه همه ما است هوای پاک را برای مردم حفظ کنیم و این مهم نه فقط شعارگونه بلکه باید بهطور جدی در دستور کار همه صنایع قرار گیرد
در جمع مدیران عضو شورای اداری استان مرکزی که حضور یافتم، جنس سخنان فرق کرد، قاطعیت در اجرای کار مردم و تلاش برای رفع مشکلات آنان سخنانی بود که مدام تکرار میشد.
هاضمه نظام اسلامی فساد نمیپذیرد
رئیسی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور را مسئول پیگیری اجرای طرح کاهش هوای اراک کرد.
وی گفت: کار صنعتی آری، آلودگی هوا هرگز، رئیسی همچنین گریزی به روابط ناسالم در بخش اداری کشور کرد و با تعیین ضربالاجل یک ماهه به دستگاههای نظارتی و امنیتی گفت: روابط ناسالم از مصائب و مشکلاتی است که نظام اداری کشور دارد، دستگاههای نظارتی در یک ماه به رصد روابط ناسالم پرداخته و با آن برخورد کنند.
رئیسجمهور اظهار کرد: ما برای هر فعل و ترک فعل پاسخ میخواهیم، پاسخی که حجت باشد؛ و با این سخنان حجت را بر مدیران تمام کرد.
رئیسجمهور در پایان سفرش از تصویب ۵۰ طرح در حوزههای زیربنایی، ۳۹ طرح در حوزه آب و خاک و کشاورزی، ۶۵ طرح فرهنگی، آموزشی و ورزشی، ۲۰ طرح تکمیل بیمارستانها، ۹ طرح اشتغال بهطور خاص، ۸ طرح در حوزه صنعت و موارد دیگر خبر داد؛ از تلاش برای جلوگیری واردات با هدف چرخش چرخ صنایع، اصلاح مدیریت و هیأت مدیره است و تعیین مدیران جهادی و مصمم به کار در واحدهای تولیدی و در نهایت پیگیری انتقال دفاتر صنایع در تهران گفت.
سفر کوتاه بود و پربار، حال باید منتظر ماندو دید ذات مدیران برای تحقق این برنامهها چه وعدهای میدهد.
انتهای پیام/م