حسین عسگری در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبر ساز، درمورد اینکه ظاهرا داوران ایرانی به دلیل نداشتن لایسنس مدرک VAR نمیتوانند در مسابقات زیرنظر فیفا و AFC قضاوت کنند، اظهار داشت: اینگونه نیست که فیفا و AFC به داوران ایرانی مجوز ندهند بلکه ما باید درخواست کنیم داورانمان در کلاسهای مربوط به این سیستم شرکت کنند که کمیته داوران چنین کاری نکرده است. چه دلیلی دارد فیفا و AFC به داوران ما مجوز ندهند اما باید نفرات ما در دورهها شرکت کنند. نمیدانتم به چه دلیلی برای اعزام داوران به دورهها تعلل میشود؟
وی افزود: الان برخلاف ما کشورهایی مثل ازبکستان و تاجیکستان برای داوران خود کلاس برگزار میکنند. اینگونه هم نیست که در کل به داوران ما بازی ندهند بلکه بازیهایی که VAR دارد، از داوران ما استفاده نمیشود. در 80 درصد مسابقات زیرنظر AFC اکنون از چنین سیستمی استفاده نمیشود. خود من یک ماه قبل به مدت 25 روز در تایلند بودم و بازیهای دو گروه لیگ قهرمانان بدون استفاده از VAR در این کشور برگزار شد. مگر بازیهای سپاهان و فولاد در مرحله گروهی با استفاده از این سیستم برگزار شد؟ سال گذشته از مرحله یک چهارم نهایی تصمیم گرفتند از کمک داور ویدیویی استفاده کنند.
کارشناس داوری فوتبال کشورمان درمورد اینکه شاید داوران ایرانی انتظار دارند شرایطی فراهم بشود نا بتوانند در مراحل بالاتر لیگ قهرمانان آسیا قضاوت کنند، گفت: در این زمینه کمیته داوران باید بیشتر فعال باشد. شاید هم وظیفهاش نمیداند که پیگیر اعزام داوران به دوره باشد. باید مسئولان کمیته داوران یک پا روی این موضوع بایستند که وقتی این همه در فوتبال هزینه میشود، شرایطی در نظر بگیرند تا داوران ما بتوانند در این کلاسها شرکت کنند؟ آیا فقط برای داوری بودجه نداریم؟
عسگری درمورد اینکه از حسن کامرانیفر و میرشاد ماجدی به عنوان یک داور و فوتبالیست قدیمی اکنون در جایگاه دبیرکل و سرپرست فدراسیون فعالیت میکنند، بیشتر پیگیر این موضوع باشند، گفت: این مورد بیشتر وظیفه کمیته داوران است اما این کمیته همه چیز را در چینش داوری میبیند. تمام فکر و ذکر خود روی این موضوع گذاشته در حالیکه چینش داوران به کمیته مربوط نیست بلکه باید دپارتمان داوری این بحث را پیگیری کند. چرا رئیس کمیته داوران عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال شده است؟ او باید در جلسه هیات رئیسه اعلام کند داوران ما از همه کشورها عقب افتادهاند.
وی درمورد وضعیت فعلی فدراسیون فوتبال، پاسخ داد: نیازی به توضیح من نیست. وقتی حواشی و داستانهای مربوط به اردو، بازیهای تدارکاتی و سرمربی تیم ملی را میبینید مشخص میشود وضعیت اظهر من الشمس است. در بدترین شرایط و زمانی که در ابتدای انقلاب بودجه و پولی نبود، هیچ وقت برای آمادهسازی تیم ملی تا این اندازه مشکل نداشتیم. وضعیت داوری ما هم به همین شکل است. هر روز به دروغ میگویند تعداد داوران را کم میکنیم. کجا این کار را انجام دادید؟ در هفته بیست و نهم یا سی ام، 8 داور اضافه کردید. مدام میگویند درد ما این است تعداد داوران زیاد به ما ارث رسیده است. اگر نمیتوانید داوران را کم کنید، چرا تعداد آنها را زیاد میکنید؟
رئیس اسبق کمیته داوران فدراسیون فوتبال تصریح کرد: همه میگویند از طریق داوری برای انتخابات فدراسیون فوتبال فعالیت میشود. معلوم است این افزایش به دلیل انتخابات و رای صورت گرفته است. متاسفانه فدراسیون ما بی در و پیکر شده و برخی در آن منافع دارند. سعی میکنند با رایزنی با هیاتهای استانی به هر طریقی بمانند اما به فکر فوتبال و داوری نیستند. فقط به فکر رای آوردن خودشان هستند. همه عالم و آدم هم این موضوع را میدانند. تمام پیشکسوتان، خبرگزاریها، صدا و سیما و .... این مورد را گفتهاند اما کو گوش شنوا؟ آقایان فقط کار خودشان را انجام میدهند.
عسگری ادامه داد: بارها تذکر دادهایم بیایید ساختار داوری کشور را درست کنید. مشخص نیست دپارتمان داوری چه کاره است؟ اکنون برای غلامرضا سلیمانی حکمی به عنوان مسئول اجرایی دپارتمان داوری زدهاند که اصلا در چارت فدراسیون فوتبال و دپارتمان داوری چنین پستی نداریم. کمیته داوران اجازه نمیدهد دپارتمان شکل بگیرد. یا باید رئیس برای دپارتمان داوری انتخاب کنند یا سرپرست. مسئول اجرایی دیگر چه صیغهای است؟ سلیمانی فرد کاربلدی است اما دست و بالش را بستهاند و نمیخواهند فردا مدعی شود وظیفه دپارتمان چینش داوری و برگزاری کلاسها است.
وی افزود: رئیس کمیته داوران قبل از رئیس شدن، یک کلاس درجه دو را تدریس نکرده بود اما اکنون ماهی 10 کلاس ملی میرود. مگر فیفا با ما دشمنی دارد که اجازه ندهد داوران ما در مسابقات بینالمللی قضاوت کنند؟ کوتاهی از خودمان است. وظیفه خود را درمورد درخواست برای حضور داوران در کلاسهای VAR انجام نمیدهیم و توپ را به زمین فیفا و AFC میاندازیم. بالاترین مقام اجرایی فدراسیون فوتبال داور است. آیا اطلاعات و تجربه او در داوری کم است؟
داور پیشکسوت فوتبال کشورمان اضافه کرد: همین کوتاهیها سبب میشود به جز علیرضا فغانی به سایر داوران ما بازی مهمی ندهند. به جز او سایر داوران ما فقط بازیهای مرحله گروهی لیگ قهرمانان، ردههای سنی و AFC کاپ را قضاوت میکنند؟ حتی فینال AFC کاپ را هم به آنها ندادند. دلیلش هم کم فعالیتی کمیته داوران است. باور کنید در کنفدراسیون، مسئول کمیته داوران ما را نمیشناسند. برای خودم موضوعی را نمیخواهم. پنج سال حضور داشتم و دیگر بس است اما از این همه ناظری که در فیفا و AFC داریم، هیچ کدام در تشکیلات داوری کشورمان نیستند.
عسگری افزود: همه چیز در داوری فوتبال کشور رها شده و فردا که بازیهای لیگ شروع شود، همه به اشتباهات اعتراض میکنند. مانند این میماند که تیم یک هفته به شروع مسابقات، سرمربی خود را تعیین کند. آیا آن تیم نتیجه میگیرد؟ داوری هم به همین شکل است. باید یک ماه و نیم قبل از شروع مسابقات برای داوران کلاس بگذارند تا از لحاظ روحی، روانی و قوانین آماده شود. هیچ کدام از این مسائل را نمیبینیم و توقع شاهکار از داوران را داریم. آقایان نمی خواهند کار خاصی بکنند بلکه باید وظیفه خود را انجام بدهند.
انتهای پیام/ ت 85