گروه ویژه فارس: خط ویژه، رصدی است روزانه از لابهلای روزنامههای داخلی و عملیات رسانهای پایگاههای خبری رسانههای ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانههای داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.
*******
رپرتاژ آگهی رسانه جریان «برانداز» برای «تاجزاده»
وبسایت ضدایرانی بی بی سی فارسی که کارویژه اصلی آن حمایت از تحریمهای ضدایرانی و تولید محتوا با هدف تحقیر و تفرقه افکنی و یأس آفرینی علیه مردم ایران است و بودجه خود را از دولت انگلیس دریافت میکند، در گزارشی که بیشتر به رپورتاژ آگهی شبیه است، به تعریف و تمجید از تاج زاده پرداخت.
این وبسایت ضدایرانی در گزارشی نوشت: «مصطفی تاجزاده حدود شش سال پس از آزادی بار دیگر بازداشت شد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ داوطلب شد و در سالیان اخیر اصلاحات ساختاری را مطرح کرده است...تاجزاده در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ عضو ستاد مصطفی معین بود و در تشکیل «جبهه دموکراسی و حقوق بشر» به همراه نمایندگان نهضت آزادی و جمعی از نیروهای ملی - مذهبی نقش داشت. تاجزاده در جلسه مصطفی معین با نمایندگان نهضت آزادی و نیروهای نیروهای ملی ـ مذهبی نیز حضور داشت. آقای تاجزاده در انتخابات سال ۱۳۸۸ نیز از اعضای ستاد میرحسین موسوی بود و پس از انتخابات بازداشت شد. معاون سابق سیاسی وزیر کشور گفته بود که در این انتخابات تقلب نشده اما «کودتا» شده است.»
رسانه حامی تحریم و تحقیر و تفرقه میان مردم ایران، در ادامه این گزارش نوشت: «آقای تاجزاده در نامهای به حجاریان ضمن پذیرش این موضوع که رهبر جمهوری اسلامی تن به اصلاحات ساختاری و حتی اصلاحات نمیدهد نوشته بود که پس از بالا گرفتن بحران «حاکمیت چارهای جز بازگشت به مردم نخواهد داشت» و در آن زمان «گفتوگو و چانهزنی برای توافق بزرگ را نباید و نمیتوان به تأیید و ردصلاحیت نامزدها و درحد تشکیل فراکسیون امید یا دولت روحانی تقلیل داد؛ زیرا بنبستشکن نیستند و نمیتوانند بر دو بحران مشروعیت سیاسی و ناکارآمدی غلبه کرده و اوضاع اقتصادی و اجتماعی را بهسامان کنند.»
پیش از این نیز «فرح پهلوی» و مدیر شبکه ضدایرانی منوتو- وابسته به فرقه ضاله بهاییت- نسبت به بازداشت تاج زاده اعتراض کرده بودند.
فعالین و رسانههای اصلاح طلب در هفتههای اخیر به دفعات مدعی شدند که دو گروه از بازداشت تاج زاده خوشحال هستند، جریان برانداز و جریان انقلابی؛ اما برخلاف این ادعا، اتفاقاً جریان برانداز همصدا با جریان تندروی اصلاح طلب از بازداشت تاج زاده عصبی و پریشان است.
بازی روزنامه اعتماد در پازل قاتلان حاج قاسم
«ناصر هادیان» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «در دورهای امریکاییها حاضر شدند کل سپاه را از لیست گروههای تروریستی خارج کنند به شرط آنکه ایران انتقام شهید سلیمانی را نگیرد و من معتقد بودم که چنین تعهدی باید دو طرفه باشد و ممکن نیست که فقط ایران چنین تعهدی بدهد. در نهایت هم این مساله مورد موافقت ما قرار نگرفت؛ اما امروز من معتقدم که تقاضای ایران برای حذف نام سپاه از موضع ضعف است و البته تقاضای امریکا برای عدم انتقام گرفتن ایران را هم از موضع ضعف میدانم.»
وی افزود: «سپاه...با بیش از 80 تحریم روبهرو است بنابراین عملاً تأثیر آن تا حدود بسیار زیادی نمادین است. البته در بسته پیشنهادی مدنظر من نام کلیت سپاه از لیست خارج میشود اما نام سپاه قدس در این لیست باقی میماند و ما هم میتوانیم بعدها درباره سنتکام که نهادی تروریستی خواندیم اقداماتی طبق توافق انجام دهیم.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از این مصاحبه با اعتراف به بی اعتباری جریان غربگرا در میان مردم، گفت: «ایران اعتماد خود را (نسبت به آمریکا) از دست داد. بسیاری از کسانی که در ایران موافق بهبود رابطه ایران با غرب بودند در نتیجه اقدام امریکا بیاعتبار شدند... امریکا مسیر اعتمادسازی که با برجام ریلگذاری شده بود را از بین برد... اروپاییها که باید این مساله را درک کنند یا سکوت میکنند یا با امریکا همراهی میکنند. بنابراین نگرانی امروز ایران کاملاً درست است.»
این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که ایران باید در یک اقدام متقابل در ازای خروج سپاه از لیست تروریسم، از انتقام خون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی صرفنظر کند.
این ادعا در حالی است که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه- 30 تیر 1401- در برنامه «صف اول» شبکه خبر گفت: «از پیامهایی که از طریق واسطهها از سوی آمریکا آورده شد، گفته شد که دو میلیون دلار برای حفاظت پامپئو هزینه میشود که از طریق واسطهها میخواستند این را در بده بستان حل کنند که دست رد به سینه آنها زده شد. در دستگاه دیپلماسی انتقام خون شهید سلیمانی را وظیفه قطعی خود میدانیم.»
چندی پیش وب سایت ضدایرانی صدای آمریکا در مطلبی نوشته بود: «وزارت امور خارجه آمریکا میگوید که به دلیل تهدیدهای ایران، این نهاد ماهانه بیش از دومیلیون دلار برای تأمین امنیت دو نفر از دولتمردان پیشین، هزینه میکند. بنا به گزارش وزارت امورخارجه، مایک پمپئو، وزیر سابق این وزارتخانه و برایان هوک، یکی از دستیاران ارشد وی و فرستاده پیشین ویژه آمریکا، با تهدیدهای «جدی و معتبر» ایران مواجه هستند و لذا به صورت ۲۴ ساعته مورد حفاظت قرار دارند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «این گزارش به این دلیل تهیه شده است که بودجه حفاظتی ویژه، در ماه ژوئن تمام میشود و در صورت نیاز به تمدید، تأمین اعتبار بیشتری مورد نیاز است.»
دلواپسی رسانه سعودی و دیپلمات سابق برای احیای برجام
«حسین موسویان» دیپلمات سابق و از اعضای تیم مذاکره کننده توافق سعدآباد- در دولت اصلاحات- در یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد با عنوان «سخنی با رئیس جمهوری» نوشت: «به موجب برجام، غنیسازی و آب سنگین ایران پذیرفته شد، تحریمهای هستهای برداشته شد، میلیاردها دلار مطالبات ایران وصول شد، شرایط خروج کامل ایران از فصل هفت منشور سازمان به عنوان تهدید صلح و امنیت جهانی فراهم شد، سوئیفت و روابط بانکی ایران با دنیا عادی شد».
وی در ادامه نوشت: «برجام را به مثابه بنزین برای یک اتومبیل باید درنظر گرفت، اتومبیلی که موتور آن اقتصاد غیردولتی و محوریت بخش خصوصی است، چرخهای آن روابط مناسب خارجی است و رفع فقر و فساد و بیکاری و تورم و... هم اجزای اساسی دیگر این اتومبیل هستند.»
این دیپلمات سابق در ادامه تاکید کرد: «آمریکا و بلوک غرب اطمینان دارند که ایران بمب هستهای نخواهد ساخت و تصورشان این است که با خروج ایران از برجام، هر شش قطعنامه شورای امنیت احیا خواهد شد و طبق قطعنامههای مذکور غنیسازی و آب سنگین ایران غیرقانونی شده ضمن اینکه اجرای پروتکل الحاقی و دسترسیهای نامحدود به آژانس برای ایران الزامی خواهد شد. علاوه بر آن ۱۵۰۰ تحریم دوران ترامپ، تحریمهای بیشتر علیه ایران هم اعمال خواهد شد و از نظر افکارعمومی جهان هم توپ در زمین ایران خواهد بود.»
در روزهای گذشته روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز در گزارشی اذعان کرد که هدف برجام، رساندن منافع اقتصادی به ایران نیست بلکه هدف آن راهی برای توقف جمهوری اسلامی ایران و محدود کردن مؤلفههای قدرت در آن است.
این روزنامه آمریکایی اینطور نوشت که اوباما راهبرد مدنظرش را اینطور تشریح میکرد که برجام با تقویت «تصمیمگیران غربگرا در ایران» -به زعم او- زمینههای ورود به توافقهای متعاقبی در سالهای آینده برای محدود کردن سایر مولفههای قدرت جمهوری اسلامی ایران را فراهم خواهد کرد.
شاید به همین خاطر است که وبسایت ضدایرانی «ایران اینترنشنال» در مطلبی مدعی شد: «اگر برجام به نتیجه نرسد آمریکا و اسرائیل به عنوان تنها راه باقیمانده، تاسیسات اتمی، موشکی و پهپادی ایران را خواهند زد.»
حساب رسانههای معاند مشخص است، آنها با فضاسازی رسانهای در پی تحمیل برجام با فرمول آمریکایی هستند. این جریان از یکسو برجام را لازمه بهبود اقتصادی معرفی میکند و از سوی دیگر عدم احیای برجام را نیز مساوی با جنگ و حمله نظامی به ایران قلمداد میکند؛ اما سؤال اینجاست که چرا برخی در داخل، با عملیات روانی رسانههای معاند همصدا شدهاند؟!
انتهای پیام/./ ت 83