به گزارش سرویس علم و پیشرفت خبر ساز، در حال حاضر سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون گوشی همراه وارد ایران میشود.
این میزان واردات حدود ۳ تا ۵ میلیارد دلار ارزبری دارد که به دید برخی از کارشناسان رقم زیادی است.
از این همیشه دغدغه تولید گوشی تلفن همراه در کشور وجود داشته است و تجربه هایی در این باره در کشور شکل گرفته است. اما هنوز نمی توان این صنعت را در کشور موفق دانست.
از ۱ اسفند ۹۹ تا ۱ اسفند ۱۴۰۰در مجموع ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تلفن همراه وارد کشور شده که از این تعداد ۱۸ میلیون و ۲۸۰ هزار دستگاه وارد شبکه ارتباطی کشور شده است.
در این مدت سهم بازار تلفن همراه به ترتیب به این برندها اختصاص داشته است:
*کاربران: گوشی موبایل در ایران تولید شود
در این باره سوژه ای در سامانه فارس من با عنوان درخواست جدی برای ساخت گوشی موبایل ایرانی ثبت شده است.
کاربران سامانه فارس که در امضای این سوژه مشارکت کرده اند می گویند: سالیانه ۴ میلیارد دلار واردات گوشی همراه در کشور انجام می شود. این امر به معنی وجود یک بازار بزرگ در کشور است.
آنها از دولت درخواست کرده اند که با سازماندهی یک یا چند شرکت دانش بنیان قوی برای ساخت گوشی موبایل سطح بالای کاملا ایرانی اقدام کند و حتی شده این کار را در یک پارک تحقیقاتی مستقل انجام دهد.
آنها امید دارند که با این اقدام، یکی از سدهای بزرگ بومی سازی تکنولوژی شکسته شود و به سال ها خروج ارز و وابستگی شدید در این صنعت بزرگ پایان داده شود.
*هر شروعی سخت است
ذکایی، سردبیر این سوژه در گفت وگو با خبرنگار فارس درباره مطالبه خود توضیح داد: هر شروعی سخت است.
او می گوید: روزی عزم کردیم که در عرصه موشکی سرآمد شویم و شدیم. امروز هم اگر بخواهیم در عرصه تولید گوشی قدرتمند شویم می توانیم.
وی گفت: حدود 10 سال مقیم خارج از کشور بودم و از نزدیک در جریان فرآیند تولید در صنایع فنی و مهندسی بسیار حساس بوده ام. گاهی وقتی داخل کشور درباره موضوعی فکر می کنیم و به نظر بسیار سخت می رسد و تصور می کنیم که فقط برخی شرکت ها و برخی از کشورها توان به سرانجام رساندن این موضوع را دارند؛ اما وقتی که فرصتی فراهم می شود و از نزدیک در شرکت های خارجی و دیگر کشورها حضور پیدا می کنیم می بینیم که در کشور ظرفیت های لازم را برای انجام همین کارها داریم و فقط راه آن را بلد نیستیم.
به گفته سردبیر این سوژه، امروز تصور رسیدن به جایگاه خوب یا جهانی در حوزه تولید موبایل بسیار سخت است اما کاری که از بیرون به نظر می رسد با کمک گرفتن از مشاوران و تجربه واقعی شرکت های موفق می تواند پله پله طی شود.
*فراخوان وزارت ارتباطات برای حمایت از تولید گوشی همراه هوشمند و تبلت
اما تولید گوشی همیشه در برنامه های وزارت ارتباطات بوده است. در دولت سیزدهم هم این برنامه مورد توجه بوده است.
فروردین ماه سال 1400 بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرای «طرح جامع حمایت از توسعه زیست بوم همراه، توسعه بازار و فناوری تولید گوشیهای هوشمند داخلی» فراخوان داد.
این وزارتخانه اعلام کرد که با هدف ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال، بهرهمندی تمامی اقشار جامعه از ابزارهای نوین ارتباطی، هوشمند و توسعه عدالت ارتباطی، از تولید گوشی همراه هوشمند و تبلت، به صورت تامین زیرساختهای تولید تامین فضای تولید، تست و ارزیابی محصولات و همچنین اعطای تسهیلات کم بهره و یارانه سود برای سرمایه گذاری ثابت، سرمایه در گردش، تحقیق و توسعه و صادرات محصولات حمایت میکند.
حمایتها در قالب قراردادها و تعهدات رسمی بین تولیدکنندگان و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد.
در آن زمان، دارا بودن پروانه تولید و بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تولید تجهیزات ارتباطی هوشمند، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات و قطعات تولید گوشی هوشمند و تبلت، تجهیزات و قطعات خطوط تولیدی، برخوردار از سوابق اجرایی در زمینه تولید تجهیزات ارتباطی و قطعات همراه هوشمند، تجهیزات و قطعات الکترونیک و دارا بودن سایت تولیدی و خطوط تولید مرتبط از حداقل شرایط تولیدکنندگان و توسعه دهندگان بود.
*وزیر ارتباطات دولت سیزدهم از گوشی موبایل ایرانی استفاده می کند؟
کمی بعد عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم گفت که هم اکنون از موبایل ایرانی استفاده میکند و گوشی مورد استفاده اش ظرفیتهای مناسبی هم دارد.
وی تاکید کرد: گوشیهای همراه داخلی توان رقابت با همتایان خارجی خود را دارند.
او درباره برنامه وزارتخانه متبوعش برای تولید موبایل ایرانی، گفت: در حال حاضر سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون گوشی همراه وارد ایران میشود که این واردات حدود ۳ تا ۵ میلیارد دلار ارزبری دارد.
به گفته وی، ظرفیتهای خوبی برای تولید موبایل در کشور وجود دارد و در تلاش هستیم تا بخش قابل توجهی از نیاز کشور به گوشی همراه از طریق تولید بومی تامین شود.
*تولید گوشی همراه ایرانی نیازمند باور ملی است
اما تولید گوشیهای همراه علاوه بر برنامهریزی منسجم به عزم عمومی و باور ملی هم نیاز دارد.
اگرچه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تلاش است که بخش قابل توجهی از نیاز کشور به گوشی همراه از طریق تولید بومی تامین کند، اما مردم برای اینکه این بازار در کشور شکل گیرد مردم هم باید همراهی کنند. مردم هم باید به موبایل ساخت ایران اطمینان کنند
طبیعی است که در ابتدای کار تولید نواقصی وجود خواهد داشت و شاید برخی از گوشی های ایرانی توانایی های محصول خارجی را نداشته باشند؛ اما باید از جایی شروع کنیم و شاید روزی صادرکننده گوشی شویم.
انتهای پیام/