101 تعاونی دانش بنیان در کشور فعالیت دارند/ ساخت خانه‌های دانش بنیانی توسط وزارت تعاون

معاون تعاون وزیر کار از فعالیت 101 تعاونی دانش بنیان در استان‌های مختلف کشور خبر داد.

به گزارش خبر ساز از ساوه، مهدی مسکنی ظهر امروز در نشست با جمعی از مسئولان و تعاونگران ساوه و بازدید از دو کارخانه در این شهر گفت: برای به اتمام رساندن امور باید خودباوری در ما شکل بگیرد و با حذف بروکراسی اداری روند انجام کارها سرعت گیرد.

وی با بیان اینکه امروز ۱۰۱ تعاونی دانش بنیان در کشور فعالیت دارند، افزود: در پی اعلام مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال جلساتی با معاونت علمی رئیس جمهور برای دانش بنیان کردن محصولات تعاونی صورت گرفت و یک هدفگذاری برای ۲۰۰ تا ۲۵۰ واحد تعاونی صورت پذیرفت.

معاون وزیر افزود: آنچه مهم است چرخه تجاری سازی محصولات دانش بنیان این تعاونی هاست، از آنجا که محصولات دانش بنیان به دلیل تکنولوژی قیمت بالاتری دارند باید با تولید انبوه و تجاری سازی قیمت را برای عرضه در بازار به صرفه کرد.

مسکنی ادامه داد: در تلاشیم تا منازلی را به صورت نمونه بصورت تماما دانش بنیان در کشور ایجاد کنیم که روز پنجشنبه این توافق با وزارت راه و شهرسازی حاصل شد و امید داریم اتفاقات خوبی را در این حوزه شاهد باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد نباید کار نمایشی انجام داد، گفت: اتخاذ تصمیم کارشناسی بر پایه اطلاعات صحیح می‌تواند زمینه مناسبی را برای پیشرفت تعاونی‌ها ایجاد کند.

معاون تعاون وزیر کار افزود: در بازدید از کارخانه‌ای در حوزه مواد غذایی در ساوه به وضوح دیده می‌شد که مانع‌تراشی توسط مافیای غذا و دارو در برخی نقاط دیده می‌شود که همین موضوع باعث مختل شدن فرآیند کاری و چرخه تولید آنها شده است.

مسکنی کمک به تعاونی‌ها را طبق اساسنامه صندوق ضمانت مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: طی هشت ماه گذشته بالغ بر 33 هزار میلیارد ریال اعتبار در بخش تعاونی‌ها در نظر گرفته شد که 2 هزار میلیارد آن از محل بانک توسعه تعاون و هزار و 300 میلیارد از محل اشتغال محصولات خانگی و روستایی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات صورت گرفته بخش مهمی از این اعتبارات در اشتغال روستایی و حوزه دانش بنیان سرمایه گذاری می‌شود تا علاوه بر رفع مشکلات این حوزه باعث تقویت محصول تولیدی دانش بنیان شود.

معاون وزیر در ادامه از تعهد برای ساخت 400 هزار واحد مسکونی خبر داد و افزود: وزارت تعاون این آمادگی را دارد که در قالب تشکیل تعاونی‌های مسکن در طرح نهضت ملی مسکن ایفای نقش کند که طبق آمار کارگران در حال فعالیت در این شهرستان نیز پیش بینی می‌کنیم 10 هزار واحد برای شهر ساوه نیاز باشد.

وی تصریح کرد: طی شش سال اخیر 2 میلیون و 200 هزار واحد ساختمانی در کشور ساخته شده است که از این میزان 840 هزار واحد توسط تعاونی‌ها صورت گرفته است.

مسکنی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص سهام عدالت گفت: متاسفانه برخی جریان‌های اقتصادی که هدفشان بنگاه‌داری است به دنبال گرفتن سهم مردم از تعاونی‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه سهام 36 شرکت از 49 شرکت به مردم واگذار شده، ادامه داد: در روزهای پایانی سال 1400 سود سهام عدالت این شرکت‌ها به حساب سهام داران واریز شد و قراراست سایر 13 شرکت‌ غیربورسی تا پایان فصل اول سال سال 1401 تعیین تکلیف شوند.

فعالیت بیش از ۶۰۰ واحد تولیدی در چهار شهرک

سرپرست فرمانداری ساوه نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت بیش از ۶۰۰ واحد تولیدی در چهار شهرک و شهر صنعتی در شهرستان گفت: بخش اعظمی از این کارخانجات دارای تولیدات ایدئولوژیک در سطح ملی و بین المللی بوده و برندهای شناخته شده‌ای در حال فعالیت هستند.

مهدی الیاسی با اشاره به موقعیت استراتژیک ساوه افزود: با نهادینه شدن بحث تولید و حمایت از تولید خوشبختانه ریل گذاری‌های خوبی صورت گرفته به قدری که نرخ بیکاری در این شهرستان بعضا به صفر رسیده است.

وی با بیان اینکه مهاجرپذیری نیاز به مسکن در این شهرستان را چند برابر کرده است، گفت: ایجاد خانه برای کارگران در قالب تعاونی‌های مسکن می‌تواند بحث کمبود نیروی کار این منطقه را جبران کند که انتظار می‌رود وزارت تعاون با تعامل بین وزارتخانه‌ای این مهم را پیگیری کنند.

سرپرست فرمانداری ساوه خواستار تفحیض اختیارات بیشتر به اداره کار ساوه شد و افزود: اداره کار ساوه به قدری مستقل نیست که بتواند تصمیم گیری‌های لازم را اتخاذ کند لذا با عنایت به وجود اثر گذارترین شهر صنعتی کشور در این شهر خواستار ایفای نقش وزارتخانه در استقلال بیشتر به اداره کار ساوه هستیم.

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید